PARTIZAN MORA DA POBEĐUJE! Stanojević pred Radnički: Ne plašim se reakcije igrača
Foto: Starsport©

superliga srbije

PARTIZAN MORA DA POBEĐUJE! Stanojević pred Radnički: Ne plašim se reakcije igrača

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da očekuje da će njegova ekipa u predstojećem meču protiv Radničkog pokazati karakter i istakao da se ne plaši reakcije igrača posle poraza u "večitom" derbiju.

"Znamo da su se igrači ispraznili, pre svega psihički, na derbiju. Moramo da budemo fokusirani, da budemo pravi na našem stadionu, da pokažemo mentalitet i karakter... Da vidimo gde smo i šta smo, kakav nam je karakter i način funkcionisanja posle teške utakmice", rekao je Stanojević na onlajn konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana, koji su posle poraza u "večitom" derbiju od Crvene zvezde ispali iz trke za titulom, dočekuju sutra niški Radnički u meču 31. kola Super lige Srbije.

Stanojević je naveo da su svi igrači zdravi i spremni, ali je i najavio da će sigurno biti četiri-pet promena u timu u odnosu na prethodni meč.

"Ne plašim se reakcije igrača. Nema šanse da oni ne uđu 200 odsto u utakmicu koncentrisano, to bi bilo nenormalno, a kako ćemo igrati - videćemo", rekao je trener Partizana.

Radnički u Beograd dolazi s novim trenerom, Nikolom Stankovićem, i posle tri vezana poraza u domaćem šampionatu, pa su novinari pitali Stanojevića da li su ga iznenadili loši rezultati Nišlija.

"Ne bih komentarisao Nišlije u tom kontekstu, oni najbolje znaju kakva je kod njih situacija... Novi trener je došao, imaće jedan-dva treninga i teško da će moći mnogo da promeni, ali će nama doneti nedoumice jer ne znamo kako će igrati", rekao je Stanojević.

"Pratili smo njegov rad ranije, bio je uspešan u Milanovcu, znamo kako je igrao i radio, ali ne znamo kako će sad biti. To nam je jedina bojazan jer volimo dobro da se pripremimo pred svaku utakmicu", dodao je on.

Partizanov akcenat u finišu sezone biće osvajanje trofeja u Kupu Srbije, pa je novinare zanimalo da li će modifikovati trenažni proces, možda i tim u prvenstvu, s ciljem da crno-beli u polufinalu i finalu budu najjači.

"Imamo tešku utakmicu u polufinalu (protiv Vojvodine), ali razmišljamo korak po korak. Sigurno da ćemo neke stvari modifikovati. Imamo obavezu da pobeđujemo i svaki put da izvedemo najjači sastav", rekao je Stanojević.

Upitan da li planira da u finišu prvenstva nekim igračima poveća minutažu, da uvede debitante, Stanojević je istakao da to prvo mora da se zasluži.

"Šansu da dajem nekome ko ne zaslužuje neću. Ima igrača koji treniraju s nama, koji zaslužuju i dobiće šansu. Igraće najbolji. Mladi igrači dobijaju šansu na svakoj utakmici. I sada će isto tako biti. Ima još utakmica do kraja, ništa nećemo raditi preko reda", zaključio je Stanojević.

Utakmica između Partizana i Vojvodine na programu je sutra od 19.00 na stadionu u Humskoj.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track