POSLEDNJA REČ ARHITEKTURE: Ovako će izgledati novi Maksimir od 60.000.000 evra! FOTO
Foto: Pritnscreen

DINAMO DOBIJA NOVI DOM

POSLEDNJA REČ ARHITEKTURE: Ovako će izgledati novi Maksimir od 60.000.000 evra! FOTO

Fudbal -

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba dobija novi dom.

Zagrepčani su objavili je načelni izgled novog stadiona koji bi trebalo da bude završen za tri godine, a virtuelni izgled novog Maksimira napravio je zagrebački arhitekta Oto Barič.

NESREĆNI PENAL I PONIŠTEN GOL ORŠIĆA KOŠTALI DINAMO PORAZA U ZAGREBU Hrvati u neverici, Podmornica potopila domaćina sa kreča FOTO

Cena stadiona je 60.000.000 evra i trebalo bi da bude završen za tri godine.

"U trenucima kada naši igrači pišu nova večna poglavlja slavnog Dinama, po prvi put predstavljamo ideju i viziju kako mislimo da bi trebalo da izgleda naš dom! Na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA, vizuelni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekta Oto Barić, sa svojim partnerima iz specijalizirane firme Polymachine koji su ideju i viziju pretočili u ove fotografije.

Novi Dinamov stadion uključuje:

– 34 000 natkrivenih sedišta

– 3000 VIP mesta

– vrhunski hospitality

– medijski centar

– osiguran smeštaj za gledaoce s invaliditetom

i još mnogo toga. Dinamov dom kakav Dinamo zaslužuje investicija je vredna oko 60 miliona ecra, a može da se realizuje u roku 3 godine. Želimo da učestvujemo u izgradnji novog stadiona zajedno sa strateškim partnerom u projektu – Gradom Zagrebom. Pozivamo sve navijačice i navijače Dinama da podrže našu težnju za pokretanjem aktivnosti koja će kroz arhitektonski tender, odabir idejnog rešenja i izradu projekta, omogućavanje prihvatljivog modela finansiranja i na kraju izgradnju modernog Dinamovog doma, zasigurno podići klub na viši nivo i učiniti ga još boljim, na ponos hrvatskog nogometa! Zagreb, Dinamo i svi njegovi navijači to su zaslužili", objavio je Dinamo.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track