Počelo snimanje dugometražnog igranog filma "Usekovanje"

U toku je snimanje dugometražnog igranog filma "Usekovanje" režisera debitanta Siniše Cvetića, u produkciji beogradske kuće "Košutnjak Film", a uz podršku Filmskog centra Srbije.
Počelo snimanje dugometražnog igranog filma "Usekovanje"
Foto: Pixabay
Uloge tumače Pavle Mensur, Bojan Žirović, Aleksandra Balmazović, Aleksandra Pleskonjić Ilić, Momčilo Pićurić, Marko Grabež, Dubravka Kovjanić, Milica Janevski, Anita Ognjanović, Jovana Gavrilović, Zlatan Vidović, Aleksandar Đurica.
 
Prema scenariju Davida Jakovljevića, prvenac Siniše Cvetića na planu dugometražnog filma predstavlja portret jedne porodice i njene crne ovce - najmlađeg člana - Jovana. Sudbina junaka se prati samo u jednom danu, u jednom stanu, za vreme slave Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja, gde roditelji kriju od Jovana i gostiju da se razvode.
 
Jovan nije njima ostao dužan, jer i on nešto krije, a to je da se drogira, i nada se da će ga vanzemaljci izbaviti iz beznadežnog i besmislenog postojanja na zemlji. Postepenim razvojem radnje, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja mnogih porodičnih tajni i sukoba.
 
Osim reditelja Cvetića i scenariste Jakovljevića, autorski tim čine još direktor fotografije Marko Milovanović, kostimografkinja Snežana Karl, scenograf Bojan Jovanović, kompozitor Luka Broćić.
 
Producent je Zoran Janković, umetnički direktor filma Slobodan Terzić, ispred "Košutnjak filma", dok je direktor filma Višnja Nikitin.
 
Snimanje novog filma se odvija u studiju spomenute produkcije, a pojedine scene koje zahtevaju snimanje u eksterijeru, snimaju se u beogradskom naselju Medaković 3. Filmski centar Srbije (FCS) je u junu 2020. godine podržao projekat ovog filma na Konkursu za Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih debitantskih igranih filmova.
  • /

    08.04.2021 19:59
    /
    ne moze da se snimi film u srbiji bez slave
  • Ilija Turulija

    07.04.2021 23:25
    Aman zaman ...
    Trivijalniji scenario odavno nisam video.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.