Utorak, 30.03.2021.

14:29

Rekonstruiše se 40 kilometara auto-puta

Direktor "Кoridora Srbije" Aleksandar Antić danas je sa predstavnikom konzorcijuma "VOJPUT – GROMA HOLD" Goranom Jankovićem potpisao Ugovor za poboljšanje državnog puta IA-A1 (E-75) Horgoš - Novi Sad. Vrednost radova je 11,8 miliona evra.

Izvor: B92.net

Rekonstruiše se 40 kilometara auto-puta

U pitanju je, kako je saopštno, desna strana autoputa iz pravca granice sa Mađarskom. Projekat podrazumeva poboljšanje puta na dve pod-deonice, ukupne dužine od 40 kilometara.

Deonica autoputa nalazi se u blizini grada Subotice i opština Кanjiže i Bačke Topole i sastavni je deo postojećeg autoputa E-75.

"Кoridori Srbije nastavljaju sa realizacijom projekata od posebnog značaja za Srbiju. Rekonstrukcija 40 kilometara autoputa od Horgoša ka Novom Sadu, predstavlja značajno unapređenje bezbednosti učesnika u saobraćaju, kao i bolju povezanost Srbije sa susednim zemljama. Očekujemo da će radovi početi već u aprilu mesecu ove godine", rekao je Antić.

Кoridori Srbije su investitor na ovom projektu, a konzorcijum VOJPUT – GROMA HOLD izvođač radova. Radovi će se finansirati iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj ( EBRD ), a njihova vrednost iznosi 11,833,934.90 evra.
Foto: Koridori Srbije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: