Ex -Yu

Zbog napada na novinara u Bijelom Polju privedene dvije osobe

Zbog napada na novinara u Bijelom Polju privedene dvije osobe
Foto: N.N. | Zbog napada na novinara u Bijelom Polju privedene dvije osobe

PODGORICA - Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da je policija privela dvije osobe koje su napale novinara Seada Sadikovića tokom skupa u Bijelom Polju, te da je sa događajem upoznat tužilac.

Abazović je najoštrije osudio sinoćnji događaj i pozvao građane na mir, suzdržanost i solidarnost.

"Najoštrije osuđujem, prvo verbalni, a zatim i fizički napad na poznatog novinara Seada Sadikovića", naveo je Abazović na "Tviteru".

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović rekao je da su sigurnost i zaštita novinara i bezbjedno okruženje preduslov izgradnje demokratskog društva.

On je naveo da nasilje nije znak raspoznavanja evropske i kulturne Crne Gore, nakon što je Sadiković napadnut tokom patriotskog skupa pristalica Mila Đukanovića i njegove politike.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je rekao da Vlada neće tolerisati atak na slobodnu riječ i demokratiju, te pozvao nadležne organe da slučaj istraže do kraja.

"Ovakvi napadi su nedopustivi i predstavljaju atak na slobodnu riječ i demokratiju, što nećemo tolerisati", poručio je Krivokapić na "Tviteru".

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić rekao je da su sloboda medija i izražavanja temeljne vrijednosti svakog progresivnog društva i one u svakom trenutku moraju biti zaštićene.

"Uvjeren sam da će nadležni organi brzo procesuirati počinioce ovog napada", istakao je Bečić na "Tviteru".

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Crne Gore najoštrije je osudilo napad na novinara, navodeći da će taj resor i Uprava policije uraditi sve da taj vandalski čin rasvijetle do kraja.

"Zločin iz mržnje je društveno zlo. Odnos prema njemu je mjera naše odgovornosti", poručili su iz MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije