Četvrtak, 18.03.2021.

18:28

Očekuju na stotine planinara uprkos pandemiji

Nepal očekuje da stotine stranaca pokušaju da se popnu na najviše himalajske vrhove uprkos pandemiji koronavirusa.

Izvor: Tanjug

Očekuju na stotine planinara uprkos pandemiji
Foto: Deposithphotos / Foto: Depositphotos / prudek

Odeljenje za turizam u Katmanduu saopštilo je danas da je više od 300 stranaca izrazilo interes da se popne na Mont Everest ovog proleća, preneo je AP. Slično interesovanje postoji i za druge planine, rekla je Mira Ačarija, direktorka Odeljenja. Japanski i kanadski timovi već putuju do baznog kampa Everest, rekla je Ačarija. Konačno postignut dogovor: Najviši vrh sveta dobija još 86 centimetara Prolećna sezona, koja je popularna zbog povoljnog vremena, počela je ovog meseca. Ona traje do kraja maja, kada se vreme pogoršava i penjanje postaje opasno. Oni koji žele da se popnu na planine moraju da budu u karantinu u hotelu u prestonici i da imaju negativan test na koronavirus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

8 h

Podeli: