Вести:

Wednesday, March 10, 2021

Трећи протест огорчених због родбинског запошљавања у здравству и просвети

Wednesday, March 10, 2021 | Уреднички колегијум 0

Наслов

ПАСЈАНЕ, 10.март - Испред Здравственог центра у Пасјану код Гњилана одржан је трећи протест кандидата незадовољних одлуком директора ове установе др Зорана Перића да их не прими у радни однос.

ПАСЈАНЕ, 10.март - Испред Здравственог центра у Пасјану код Гњилана одржан је трећи протест кандидата незадовољних одлуком директора ове установе др Зорана Перића да их не прими у радни однос. #Пасјане #Протест #Здравство #Просвета #Непотизам #Косово #Метохија


Незадовољне Србе Пасјана, Kосовске Kаменице, Доње Будриге, Витине, Ранилуга, Новог Брда, ни лоше време није спречило да се окупе испред Здравственог центра у Пасјану.

Разочарани начином избора упослених на радно место медицинска сестра – техничар, окупљени грађани су поново затражили оставку директора ЗЦ-а др Зорана Перића и саопштили да су жалбе упутили Kанцеларији за Kосово и Метохију и председнику Србије Александру Вучићу, преноси РТВ Пулс.

“Не знам ни сама колико сам пута већ конкурисила за посао у Здравственом центру. На посао чекам више од 18 година. Не знам по којим критеријумима се радници запошљавају, ни шта је потребно да бих добила посао”, казала је Данијела Максимовић из Kосовске Kаменице.

“Живимо од социјалне помоћи. Не знам зашто нисам примљена”, навела је друга учесница протеста.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Један од организатора окупљања Бојан Стојковић је и на овом протесту затражио од председника Републике Србије и представника Kанцеларије за KиМ да спрече породично запошљавање.

“Директор Перић је запослио брата, супругу која не долази на посао, свог братанца. Ово је чист непотизам. И даље тражимо поништење конкурса и смену директора”, рекао је.

Подсетимо, директор Зоран Перић раније је казао да се на конкурс пријавило 195 кандидата од којих су готово сви испуњавали услове, али да је места било само за 34 лица.

Следећи протест у Пасјану заказан је за петак у 10 часова.




* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Први протест Срба на КиМ против непотизма од оснивања ''Српске листе''! - КМ Новине

Први протест Срба на КиМ против непотизма од оснивања ''Српске листе''! Око тридесетак људи уз поштавање епидемиолошких мера исказало је своје незадовољство због тога што је на конкурсу примљено четрдесеторо људи који су у искључиво родбинским, пријатељским или политичким везама са водећим људима у Косовском Поморављу.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Иван Максимовић: Вођа господари и збиром локалних мафијаша на Kосову и Метохији - КМ Новине

Иван Максимовић: Вођа господари и збиром локалних мафијаша на Kосову и Метохији #Korupcija #Reket #Mito #Ucena #Posao #Srbi #Kosovo #Metohija #Vlast #Beograd "Ако сте мислили да само Италија има мафију, грдно се варате. И Kосовска Kаменица има своју Мафију.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Партеш: тамо где није било Албанаца, захваљујући Вучићевим људима - више неће бити Срба - КМ Новине

Редакцији КМ новина се обратио Србин из Партеша са вапајем да се објави безакоње које чине надређени у локалној власти како би се учинило било шта да се умае последице њиховог шерифовања због чега велики број српских породица заувек одлази из овог краја!





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине