Sreda, 10.03.2021.

14:52

Uskoro useljenje u nove stanove na Deninom brdu - investicija vredna 35 miliona evra

Pripadnici službi bezbednosti uskoro će se useliti u stanove na Deninom brdu, saopšteno je sa sednice Komisije za koordinaciju aktivnosti u izgradnji tih stanova.

Izvor: Infokg.rs

Uskoro useljenje u nove stanove na Deninom brdu - investicija vredna 35 miliona evra
Foto: Depositphotos, stan pavelshinkarev87.gmail.com

Na sednici Komisije za koordinaciju aktivnosti u izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti, kojom je presedavala premijerka Ana Brnabić, predstavljena je realizacija 1a i 1b faze projekata državne stanogradnje u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Vranju, Nišu i Sremskoj Mitrovici, prenosi InfoKG.

Razmatrane su i aktivnosti neophodne za stvaranje uslova za početak radova u drugoj fazi projekta.

Sa sednice je saopšteno da se radovi na objektima 1a faze u Novom Sadu, Kraljevu i Kragujevcu privode kraju i uskoro se očekuju prva useljenja.

Prema ranijim najavama u prvoj fazi u Kragujevcu je izgrađeno 216 stanova za pripadnike snaga bezbednosti na Deninom brdu, a u ostalim fazama još 756 stanova.

To znači da će u okviru projekta državne stanogradnje u Kragujevcu biti izgrađeno oko 970 stanova, za koje je grad opredelio parcelu, bez naknade, od oko 10 hekatara na Deninom brdu.

Ukupna vrednost ove investicije je oko 35 miliona evra, bez infrastrukturnih radova koji su zajednički trošak Republike i lokalne samouprave.

Cena kvadrata ovih stanova u Kragujevcu je 430 evra bez PDV-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

7 h

Podeli: