ČETIRI ENGLESKA KLUBA ŽELE SRBINA: Milenković želja Mančester junajteda, Totenhema, Liverpula i Vest Hema!
Foto: Printskrin/Instagram

premijer liga

ČETIRI ENGLESKA KLUBA ŽELE SRBINA: Milenković želja Mančester junajteda, Totenhema, Liverpula i Vest Hema!

Fudbal -

Defanzivac Fjorentine i član srpske fudbalske reprezentacije posle četiri godine u Seriji A želi nove izazove u karijeri

Nikola Milenković tiha je patnja klubova iz Engleske. U red za srpskim defanzivcem i članom Fjorentine stali su Mančester junajted, Totenhem, Liverpul i Vest Hem, tako da je gotovo izvesno da će on na leto, kada ulazi u poslednju godinu ugovora napustiti Firencu.

Nikola Milenković briljira u Seriji A, pruža sjajne partije u kontinuitetu, a pored defanzivnih zadataka ističe se i efikasnošću, jer je tri puta ove sezone pogađao mrežu protivnika. Ono što ga posebno krasi jeste njegova polivalentnost, pošto kvalitetno može da odigra na poziciji štopera, ali i desnog beka. Posle četiri sezone provedene u Italiji, sasvim je normalno što želi jači izazov u karijeri i odlazak u veći klub.

Milenkoviću ugovor sa Fjorentinom ističe u junu 2022. godine i leto pred nama je idealna prilika da klub dobro zaradi na njemu. Uprava "ljubičastih" tražila je 40.000.000 evra ove zime za Nikolu Milenkovića od Milana, ali s obzirom na nova korona pravila u fudbalu ii znatno manje prihode, evidentno je da će morati da se zadovolje manjom sumom.

Italijanski mediji pišu da je izvesno da Srbin bude prodat za 30.000.000 evra, kako Fjorentina ne bi rizikovala da naredne zime ostane bez pouzdanog defanzivca bez obeštećenja.

Konte zna šta hoće

Inter prati situaciju

Inter je klub koji je takođe pokazao interes za Nikolu Milenkovića. Trener "nero-azura" Antonio Konte itekako ceni kvalitete 23-godišnjeg Srbina i pomno prati situaciju oko njega. Inter je prvi favorit za osvajanje titule u Seriji A, i ako dođe do trofeja sasvim je izvesno da će za sledeću Ligu šampiona želeti da pojača sve linije u timu.

28

miliona evra je njegova vrednost

111

utakmica odigrao je za Fjorentinu

4

je broj na dresu koji nosi

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track