Vulin: Vučić neće priznati Kosovo iako se o tome priča od 2012. godine 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da predsednik Srbije „Aleksandar Vučić nikada neće priznati lažnu državu Kosovo“ iako se „od 2012. godine do danas stalno čuje da je Kosovo predato“.

Vulin je pred poslanicima u Skupštini Srbije pohvalio Vašingtonski sporazum, navodeći da je u toj prilici „Vučić pokazao šahovsku veštinu“ i da je najlakše reći ne, a najteže balansirati kao što to Vučić radi.

„Najlakše je reći ne, tačka. Zatvorite agendu, izađete napolje i kažete – rekao sam ne, ja sam sjajan, a onda se nebo sruši na vaš narod“, rekao je ministar i ponovio da je „Vučić predsednik svih Srba“ i da donosi odluke „u interesu svih“.

Vulin je tako odgovorio na kritike samostalnog poslanika Vladana Glišića, koji je ocenio da je „nedostojanstveno da Srbija pregovara u Briselu“ jer je do sada „Srbija sve ispunila iz Briselskog sporazuma, a druga strana ništa“.

Glišić je rekao da je Srbija jedina pored jedne latinoameričke zemlje pristala da prebaci amabasadu iz Tel Aviva u Jerusalim i da je sporazumom u Vašingtonu „Srbija sebi vezala ruke u kampanji ‘otpriznavanja’ Kosova“.

Glišić je istakao da SNS treba da iskoristi svoju snagu i raspiše referendum na kojem bi se građani izjasnili da li pregovori oko Kosova i Metohije treba da se vode uz prisustvo Rusije i Kine.

Poslanici će do kraja dana razmatrati dva međunardona sporazuma, dok je za sutra najavljen izbor članova Veća Agencije za sprečavanje korupcije i upravnog odbora Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari