Japan razvija špric za izvlačenje sedam doza vakcine

Japanska kompanija Terumo saopštila je danas da je razvila novi špric, kojim može da se izvuče sedam doza iz svake bočice Fajzerove vakcine protiv koronavirusa, najmanje jedna više nego što je to sad moguće sa postojećim špricevima.
Japan razvija špric za izvlačenje sedam doza vakcine
Foto: 021.rs
Ministarstvo zdravlja odobrilo je projekat u petak a kompanija Terumo počinje proizvodnju špriceva krajem marta, rekao je njen portparol za Rojters.
 
Agencija Kjodo objavila je da Terumo planira da proizvede 20 miliona špriceva ove godine.
 
Vakcina proizvodjača Fajzer i Bionteh isporučuje se u bočicama prvobitno naznačenih za pet doza. Šesta doza može da se izvuče od preostale količine vakcine zaostale u špricevima posle upotrebe.
 
Japan je počeo kampanju vakcinacije Fajzerovom vakcinom u februaru. Ministar Taro Kono zadužen za imunizaciju rekao je da neke doze propadnu zbog nedostatka specijalnih špriceva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija