Fudbal

Dinamo jedan od rijetkih klubova koji je završio sezonu u plusu

Dinamo jedan od rijetkih klubova koji je završio sezonu u plusu
Foto: Facebook/Arhiva | Dinamo jedan od rijetkih koji je završio sezonu u plusu

I dok su brojni fudbalski klubovi prošlu godinu zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa završili u velikim finansijskim minusima, Dinamo iz Zagreba je jedan od rijetkih klubova prošlu godinu završio u plusu.

Prihodi Dinama u prošloj godini su iznosili 50,4 miliona eura, ukupni rashodi 50,03 miliona eura, te je klub ostvario dobit u iznosu od 370.000 evra, saopšila je predsjednica Dinama Vlatka Peras na jučerašnjoj Skupštini kluba.

"Glavninu rasta prihoda generiraju prihodi od prodaje roba i usluga, prihodi od UEFA-e s osnova solidarnih uplata, plasmana i rezultata u UEFA takmičenjima te prihodi od prodaje i posudbe igrača", rekla je Peras.

Najskuplji transferi koje je Dinamo ostvario tokom 2020. godine su prodaja Joška Gvardiola Leipzigu za 16, te Nikole More moskovskom Dinamu za 8,5 miliona evra, prenosi klix.

Najskuplji igrač kojeg je Dinamo platio tokom prošle godine je Rasmus Lauritsen koji je stigao u Zagreb iz Norrköpinga za 1,6 miliona evra.

Poređenja radi, španski fudbalski klubovi su u dvije zadnje sezone zabilježili gubitak od 2 milijarde evra, engleski Premiership je izgubio 900 miliona evra, a neki od najvećih klubova Engleske su u gubitku oko 150 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije