Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.03.2021.

09:00

"Prštaće" u Dortmundu i Torinu

Utorak veče doneće nam i prve učesnike četvrtfinala ovogodišnje Lige šampiona.

Izvor: MT

Autor: MT

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Sve je otvoreno u duelima Borusije iz Dortmunda i Sevilje, odnosno Juventusa i Porta.

Bilo je golova u prvim mečevima, a prednost su stekle (naročito) nemačka ekipa, ali i portugalska.

Dortmund je slavio u Andaluziji sa 3:2, zahvaljujući Erlingu Halandu, koji je zabeležio dva pogotka i jednu asistenciju.

Imali su "milioneri" i veću prednost od ove stečene, međutim, Luk de Jong je u finišu te utakmice ostavio Sevilju u životu.

Dortmund jeste u dobroj formi, ako zanemarimo samouništenje u derbiju za vikend sa Bajernom, kada su ispustili 2:0 i doživeli poraz od 2:4.

Sevilja trenutno prolazi kroz najgori deo sezone, pošto imaju četiri poraza u poslednjih pet utakmica.

Aktuelnom šampionu Lige Evrope će za prolaz trebati pobeda, uz najmanje dva gola razlike. Naravno, biće im dovoljan i minimalan trijumf, ukoliko budu postigli četiri pogotka.

Ništa manje interesantno neće biti ni u Torinu, gde će Juventus pokušati da nadoknadi 1:2 iz prvog meča sa Portom.

Ispadanje bi bilo ravno katastrofi za torinski klub, nakon one eliminacije u četvrtfinalu od Liona prošle godine.

Ekipa Andree Pirla je ispunjena optimizmom, koji proističe iz činjenice da u poslednjih sedam mečeva u Seriji A na svom terenu imaju isto toliko pobeda.

Ova dva tima su se u ovoj rundi sastali i 2017. godine, kada je u Torinu slavio Juventus sa 1:0 i prošao dalje. Samo što su tada crno-beli slavili i u Portugalu 2:0.

Portugalci imaju samo jedan poraz na gostovanjima u poslednjih 15 mečeva. Ukoliko uspeju da odole Juventusu, prolaze dalje...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve