Foto: Starsport
Foto: Starsport

Knežević ne žuri "preko": Opstanak sa Mačvom, pa tek onda razmišljanje o transferu

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.03.21. | 08:40

Talentovani fudbalski kreator uprkos zimskom interesovanju Udinezea ostao je u Šapcu gde je kroz prethodne duele izrastao u lidera ekipe

Posle tri vezana poraza, fudbaleri Mačve pobedom na svom terenu nad Proleterom (3:1) podgrejali su nade u opstanak i znatno podigli moral, a do važnih bodova tim iz Šapca stigao je na krilima mladih snaga među kojima je pažnju skrenuo Branislav Knežević, strelac golova u prethodna dva kola.

Vezni fudbaler rođen 2002. godine je pogotkom u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena udvostručio prednost koju je doneo Ortiz sa bele tačke, i tako se upisao u strelce na drugom uzastopnom susretu. Za razliku od prethodnog izazova u kojem je Mačva dva puta vodila i potom ostala praznih šaka na megdanu Spartaku (2:3), u 26. kolu pretposlednji tim Superlige pokazao je veći stepen koncentracije te je uspeo da utakmicu na pravi način privede kraju.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan zbog pogodaka, ali mi je krivo što i gol protiv Spartaka nije doneo bodove, s obzirom na to da smo i tamo mogli da budemo nagrađeni za vrlo dobru igru. Na prethodne dve utakmice, kako smo postizali drugi gol tako je rival odgovarao, bukvalno u sledećem napadu smo kapitulirali i očigledno je da nam je neophodno više koncentracije. Morali smo da budemo fokusiraniji u susretu sa Subotičanima, ali je bitno da smo protiv Proletera pokazali pomak, pobedili i priključili se rivalima u trci za opstanak. Borba nije gotova i daćemo sve od sebe dokle god postoji šansa. Malo nam fali da se izdignemo, nekoliko pobeda bi dosta promenilo sliku. Tek nam predstoje dueli sa većinom konkurenata i smatram da imamo čemu da se nadamo", rekao je Knežević za Mozzart Sport.

Pobeda na domaćem trenu podigla je samopouzdanje i atmosferu kraj Save, te Šapčani put na megdan Crvenoj zvezdi i zaostalu utakmicu 22. kola dočekuju sa znatno manje pritiska.

"Lakše se diše. Sledeću utakmicu igramo protiv Crvene zvezde i rasterećeno idemo na megdan šampionu. Mlada smo ekipa i znače nam dueli poput narednog. Potrudićemo se da odigramo što je bolje moguće, ali su crveno-beli apsolutni favoriti. Idemo da se izigramo, da uživamo u lepoj utakmici".

Upravo Knežević će biti jedan od igrača na kojeg će defanzivci Dejana Stankovića morati da obrate pažnju s obzirom na to da je u usponu forme, a igrač Mačve objasnio je kako je došlo do pogodaka u nizu istakavši da golove posvećuje porodici.

"Poslednjih nekoliko utakmica igrao sam nešto isturenije, bio sam bliže golu za razliku od većine duela u kojima sam igrao zadnjeg veznog. Lakše je kad sam bliže golu što sam iskoristio, ne mogu reći da mi smeta ova uloga, a posebno se radujem jer postižem golove što mi je jedan od primarnih zadataka. To mi je prirodnija pozicija, iako mogu da igram i defanzivnije".

Na klupske obaveze nadovezale su se i one u nacionalnom timu, ali gust raspored za Orlića je samo dodatni pokretač.

"Nema odmora, u Pazovi sam sa mladom reprezentacijom. Posle utakmice nisam išao kući već sam odmah došao da se javim selektoru. Ne mogu reći da mi je teško, mlad sam, čak mi i prija jači ritam. Period između utakmica je kratak, nema mnogo vremena, čim se završi meč zaboravlja se jer nas već za dva ili tri dana očekuje novi izazov. Već sutradan, nije dan posle utakmice, nego dan pre narednog duela".

Utakmice Mačve i izdanja Kneževića bili su neizbežna tema i po dolasku u reprezentativnu bazu.

"Pitali su me kroz šalu koji mi je ovo gol u sezoni, da nisam slučajno tresao mreže... Stručni štab na čelu sa selektorom prati svakog reprezentativca i naravno da su obratili pažnju na moje igre i da im je drago jer sam u dobroj formi".

Tokom zimske pauze Knežević je bio na radaru pojedinih evropskih klubova, najozbiljniji u nameri da ga angažuju bili su Salcburg i Udineze, ali do realizacije transfera nije došlo što se ipak nije negativno odrazilo na mladog Šapčanina.

"U početku mi je bilo malo teško, nisam dobro prošao pripreme. Kad je došlo do potencijalnog transfera iz opreza su me sklanjali, nisam igrao neke prijateljske utakmice na teškim terenima kako se ne bih povredio i ugrozio potencijalni transfer. Ipak, pred početak sezone odlučili smo da je bolje da ostanem u Mačvi. Mogao sam da odem, ali sam u razgovoru sa najbližima doneo odluku da sačekam do leta. Ne žurim, cilj mi je da izborimo opstanak, pa da pred narednu sezonu ponovo sagledam opcije. Ne sumnjam da će biti interesovanja i u narednom prelaznom roku te nema potrebe da bilo šta radim preko noći", kazao je talentovani fudbalski arhitekta.

SUPERLIGA - 26. KOLO

Nedelja

Inđija - Radnik 0:1 (0:0)

/Subotić 85/

Mačva - Proleter 3:1 (2:1)

/Ortiz 29 pen, Knežević 45+1, Ćirković 90+3 - Tomović 45+3/

Metalac - Voždovac 2:1 (0:0)

/Prestiž 51, Maksimović 73 pen - Stoisavljević 59/

Novi Pazar - Spartak Subotica 2:1 (1:1)

/Aganspahić 26, Mijić 64 - Srećković 16/

Radnički Niš - TSC 2:0 (1:0)

/Marković 25, Gavrić 52/

Vojvodina - Javor 2:0 (2:0)

/Gemović 9, Zukić 30/

Rad - Partizan 0:5 (0:3)

/Holender 24, Natho 35, L. Marković 48, Suma 66, Stevanović 72/

Crvena zvezda - Čukarički 2:0 (0:0)

/Ben 72, Katai 87/

Ponedeljak

OFK Bačka - Mladost 1:1 (1:0)

/Žakula 41 - Šatara 63/

Zlatibor - Napredak 1:2 (1:1)

/Momčilović 45 - Melunović 7pen, Marjanović 87/



tagovi

Branislav Knežević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara