Paulo Pesolano ©AFP
Paulo Pesolano ©AFP

Pesolano sa omčom oko vrata spas traži protiv posrnule Tihuane

Vreme čitanja: 4min | pon. 08.03.21. | 23:15

Pačuka ne zna za pobedu u meksičkoj Klausuri ove sezone

Fudbaleri Pačuke će prvi trijumf u sezoni tražiti na svom stadionu protiv Tihuane u 10. kolu Klausure (04.00). Tuzosi proživaljvaju teške trenutke, sede na dnu tabele sa samo četiri osvojena boda, dok predstojeći rival zauzima osmu poziciju sa devet bodova više.

Otvorila je Pačuka sezonu sa tri remija, tokom kojih je postigla i primila samo jedan gol. Usledio je niz od četiri poraza, ponovo je napad potpuno zakazao, pa je posle sedam rundi sastav sa Idalga postigao tek dva pogotka. Remi sa Gvadalaharom dao je nadu, ali je usledio hladan tuš protiv Klub Amerike (0:2), da bi u minulom kolu puleni Paula Pesolana podelili bodove sa Nekaksom, u susretu u kojem su postigli četvrti i peti pogodak ove sezone.

Izabrane vesti

Mladi urugvajski stručnjak je pod velikim pritiskom, ali isitče da ima podršku igrača i uprave i da se neće predavati.

"Imam troje dece i to što sam trener je moj posao. Učim ih da odustajanje pred problemom i odlazak za mene nisu opcija. Imam podršku uprave, niko ne želi da mi vidi leđa i zajedno se borimo sa istim ciljem. Nikuda ne bežim. Kada uprava bude imala sumnje, sešćemo i razgovaraćemo bez problema, ali dobijam snažnu podršku od njih i ekipe. Moramo muški da izdržimo. Neka navijači znaju da ću se boriti do kraja, dok se ova situacije ne preokrene".

Svestan je da su navijači nezadovoljni i da prizivaju smenu na klupi.

"Navijačima je tim najbitniji. Moramo da radimo na samopouzdanju i da dajemo sve od sebe. Kako znam i umem moram da se nosim sa statistikom, sa tim što navijači više ne žele da gledaju Pesolana, hoće drugog trenera kako bi pobeđivali. Dopada mi se pobunjenički stav čitavog tima. Nikada ne spuštaju glavu. Ispred sebe vidim snažan, a ne poražen tim. Unutar sebe imamo varvarsku snagu", zaključio je Pesolano.


Tihuana je sezonu otvorila serijom od šest mečeva bez poraza (po tri remija i pobede), ali usledio je niz od tri susreta bez trijumfa. Ekipa argentinskog stručnjaka Pabla Gedea je najpre pružila dobar otpor protiv Tigresa, ali je ostala bez bodova u San Nikolasu (2:3), potom je na gostovanju u Montereju došla do jednog (1:1), da bi u minulom kolu na stadionu Kalijente ceo plen odnela ekipa Klub Amerike (0:2).

Šef struke kluba iz drugog najvećeg meksičkog grada je posle minulog neuspeha priznao da je njegova ekipa odigrala najgori meč ove sezone. Svestan je i da će predstojeći susret biti potpuno drugačiji.

"Protiv Pačuke nas čeka totalno drugačija utakmica, bodovi koje je osvojila se ne poklapaju sa onim što prikazuje na terenu".

(2,10) Pačuka (3,20) Tihuana (3,45)

Defanzivac Haime Gomez priznaje da je poraz prilično zaboleo ekipu, ali da je prilika za novu pobedu iza ugla.

"Poraz nas boli, igrali smo dobro i to je ono što nam najviše smeta. U poslednje vreme pružamo dobre partije, ali u ovoj utakmici nismo uspeli da budemo na najvišem nivou. Na kraju krajeva, to je fudbal. Moramo da nastavimo da radimo. Sjajno je što svakog vikenda imamo priliku da se osvetimo i protiv Pačuke ćemo dati sve od sebe da osvojimo tri boda".

Dodaje ipak da pred Tihuanom nije lak zadatak.

"Svesni smo da su Pačuki prekopotrebni bodovi, znamo da će ostaviti i poslednji atom snage, ali bi isto tako mogli da iskoristimo višak prostora koji budu ostavljali kada euforično krenu svim snagama u napad. Imaju snažnog Maura Kirogu, pa ćemo morati da se pozabavimo centaršutevima. Dobro napadaju po bokovima i centaršutevima ga pronalaze, pa ćemo se fokusirati na to".

Prošle godine su se ova dva rivala dva puta sastajala, u oba navrata na stadionu Tihuane. Najpre je domaćin tukao Tuzose (3:2), ali se Pačuka poslednjeg dana oktobra revanširala (2:0). Interesanto je da su poslednji put podelili plen još 2016. godine na Idalgu.


MEKSIKO, KLAUSURA – 10. KOLO

Subota

Atletiko San Luis - Toluka 0:0

Puebla - Tigres 1:1 (1:1)

/Ormeno 23 - Žinjak 11pen/

Nedelja

Atlas - Huarez 2:0 (1:0)

/Ramirez 39, Ibara 90+4/

Amerika - Leon 2:1 (1:1)

/Martin 6, Vinas 90+4 - Davila 1/

Monterej - Keretaro 2:1 (2:1)

/Funes 16, 21pen - Sepulveda 27/

Mazaltan - Gvadalahara 1:1 (1:1)

/Dijaz 6 - Molina 34/

Ponedeljak

Santos Laguna - Nekaksa 3:1 (1:0)

/Munjoz 38, Otero 54, Goriaran 90+2 - Lopez 78/

Pumas Unam - Kruz Azul 0:1 (0:0)

/Rodrigez 90+3 p/

Utorak

04.00: (2,10) Pačuka (3,20) Tihuana (3,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1PačukaTihuana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara