MOK ne priznaje Lukašenka, Belorusija ne može na Olimpijske igre

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je danas da ne priznaje Viktora Lukašenka, sina beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, za novog predsednika Olimpijskog komiteta te zemlje, što znači da Belorusija neće moći da se takmiči na Olimpijskim igrama u Tokiju koje treba da budu održane ovog leta.
MOK ne priznaje Lukašenka, Belorusija ne može na Olimpijske igre
Foto: Pixabay
U saopštenju se precizira da to što MOK ne priznaje Lukašenka za predsednika znači da na snazi ostaje izuzeće Belorusije iz svih aktivnosti te organizacije, uključujući Olimpijske igre.
 
Viktor Lukašenko izabran je krajem februara za predsednika Olimpijskog komiteta, iako je MOK suspendovao i njega i njegovog oca i zabranio im učešće na OI u Tokiju.
 
Aleksandar Lukašenko je bio na čelu nacionalnog Olimpijskog komiteta 23 godine, a njegov sin Viktor je do sada bio potpredsednik.
 
MOK je u decembru prošle godine suspendovao i oca i sina uz obrazloženje da nisu zaštitili sportiste koji su učestvovali u protestima u toj zemlji od diskriminacije.
 
Protesti u Belorusiji izbili su nakon predsedničkih izbora u avgustu, na kojima je Lukašenko osvojio šesti mandat. Opozicija i zapadne zemlje tvrde da su izbori bili neregularni, dok zvanični Minsk to negira.
  • Zoe

    09.03.2021 11:00
    Ne verujem
    @andrija šrek
    Da li znate da postoje i neki drugi sportovi sem fudbala? Da li znate da nečija deca vredno treniraju, ustaju i odriču se mnogih stvari da bi otišli na takmičenja, na prvenstva i na kraju kao krunu na olimpijadu. Među takvima je i moje dete sa ispunjenom normom.
    Da li ste uopšte razmislili trenutak pre nego ste napisali tu nebulozu.
    Treba da vas je sramota.
    Svoju ličnu psihozu i nezadovoljstvo podelite sa lekarom i porodicom a ne da je sipajte okolo.
  • Limun

    09.03.2021 10:51
    @ Šrek
    Da li si ti uopšte normalan??? Ne mogu da verujem da postoje toliko ostrašćeni i zaglupeli od besa i zavisti. Idi bre leči se nađi sebi psihijatra.
  • Andrija Šrek

    09.03.2021 08:21
    ?!?
    E ovo je jedno od mogućih rešenja i za nas...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.