Srbija Vesti

Jedan po jedan nestaju dokazi da je direktor Koridora Srbije vozio limuzinu i usmrtio ženu na naplatnoj rampi Doljevac

Suđenje vozaču “Koridora Srbije” Dejanu Stanojeviću za udes na naplatnoj rampi Doljevac u kojem je 31. januara 2019. godine stradala jedna, a povređeno pet osoba, nastavljeno je danas u niškom Osnovnom sudu saslušanjem Borisa Antića, predstavnika Komisije veštaka Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Stanojević je okrivljen da je službenim automobilom preduzeća “Koridora Srbije”, “škodom superb”, udario u vozilo u koje je čekalo na naplatnoj rampi da plati putarinu, a u kojem je stradala Stanika Gligorijević (52), dok su njena sestra Mirjana Aleksić i zet teško povređeni.

Među povređenima u udesu nalazio se i direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić.

Govoreći o kretanju “škode superb” neposredno pre udesa i u momentu udesa, Antić je rekao da komisija veštaka nije mogla da se izjasni da li se automobil destabilizovano kretao jer u video zapisu sa naplatne rampe nedostaje taj deo snimka.

“Video zapis se prekida u 8.30 časova i nastavlja u 8.32 časa, a do nezgode je došlo u 8.31 čas. Imajući u vidu druge elemente i spise, nismo našli da se ‘škoda’ pre sudara kretala destabilizovano u smislu zanošenja levog ili desnog boka”, izjavio je Antić.

Prema njegovim rečima, ukoliko je i bilo leda i ulja na kolovozu bilo ga je mestimično, a na osnovu video zapisa sa naplatne rampe komisija veštaka nije videla da su se druga vozila kretala destabilizovano.

Pred sudom je danas trebalo da svedoči i policajac Nikola M. koji sačinio službenu belešku o udesu, ali se nije pojavio , kao ni njegov kolega Bratislav M. zbog čega ih je sudija Miško Radivojević kaznio sa 50.000 dinara.

Radivojević je ročište na kojem će biti saslušan policajac Nikola M, predočeni dokazi i iznete završne reči zakazao za 20. april.

On nije isključio mogućnost da na tom ročištu bude izrečena i presuda, ali je rekao da će to zavisiti od dužine trajanja saslušanja policajca Nikole M. i završnih reči.

Advokat Mirjane Aleksić i njenog supruga, Božidar Prelević rekao je po završetku suđenja da je očigledno da se radi o jednom “neobičnom suđenju”.

“Jedan broj dokaza nije pribavljen savesno, pretpostavljam od strane policije. Ne postoje dokazi koji bi trebalo da pruže širu sliku šta se dogodilo na naplatnoj rampi”, izjavio je Prelević.

On je dodao da svi dokazi koji ukazuju o eventualnom drugom vozaču nisu nikad izvedeni i vrlo su temeljno sakriveni.

“Pored snimka nedostaje i tehnički pregled ‘škode superb’ nakon udesa, a on se svuda u Srbiji radi u ovakvim slučajevima. Nedostaje ne samo tehnički pregled već i DNK trag da se vidi ko je vozio, a nedostaje i jedna ozbiljna analiza mehanizma nastajanja povreda kod Babića”, izjavio je Prelević.

Sestra nastradale Stanike Gligorijević je po okončanju ročišta istakla da suđenje ne može biti završeno dok se pred sudom ne prikažu dva minuta snimka koji nedostaju.

U niškom tužilaštvu su ranije za Insajder odgovorili da su JP Putevi Srbije dostavili Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu snimak sa nadzorne kamere na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je učestvovalo vozilo Koridora Srbije, ali da na njemu nedostaje deo snimka u trajanju od dve minute i to baš onaj deo koji je bitan za postupak. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u jednom intervjuu rekao da je on snimak video i da je on „užasan”.

Izvor: Beta, Insajder

POVEZANO

Sestri Zorana Babića 1,3 miliona za “projekat kiseljenja kupusa”

Brat Zorana Babića nelegalno gradi kompleks u Vrnjačkoj Banji: Ugrožen izvor mineralne vode

Nisam ćerka Zorana Babića i nemam bundu da vam pokažem!

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

219 Shares
219 Shares
Share via
Copy link