Milanović: Jednom valjda neću biti predsednik 1Foto: EPA-EFE/ ANTONIO BAT

Hrvatski predsednik Zoran Milanović saopštio je danas da će Zlata Đurđević biti njegova kandidatkinja za predsednicu Vrhovnog suda.

„Đurđević nije deo klike, ekipe koja ne dopušta nikakve promene“, rekao je Milanović, prenose hrvatski mediji. On je, govoreći o vladi premijera Andreja Plenkovića, rekao da je „moguća svaka vrsta pravnog i političkog nasilja“.

„Podnesena je nekakva ustavna tužba, to je napravio jedan građanin i time pružio mogućnost HDZ-u da donese odluku kakvu želi“, rekao je dodajući da je „izgleda cilj sputati da na čelo Vrhovnog suda dođe osoba sa integritetom“.

Na pitanje zašto promene u izboru Ustavnog suda nije sprovodio dok je bio premijer, Milanović je uzvratio pitanjem da li je bio „premijer ili ruski car“.

„Ako me pitate što sam napravio kao premijer, ništa, jer u mom mandatu nije bilo izbora ni jednog sudije Ustavnog suda“, rekao je hrvatski predsednik.

Milanović nije želeo da komentariše predstojeće lokalne izbore predvidevši da će odziv biti „standardno nizak“ i da građani imaju drugih briga.

„Ja ih mogu samo pozvati da učestvuju na izborima. Imam situaciju koja me sputava da učestvujem, pa da i glasam. Valjda jednog dana više neću biti predsednik“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari