(©Reuters)
(©Reuters)

La-Lu tandem zatajio, Škrinijar lansirao Inter ka skudetu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.03.21. | 22:38

Gasperiniju pobeda na Meaci ostaje nedosanjani san

Milanski Nerazuri su zreli za skudeto posle 11 godina posta. Nalazi se u Konteovom Interu šampionski gen. Pobede u nizu, rešavanje derbija jednim potezom, zaključavanje najboljih protivničkih igrača. Ako je neko umeo da pomrsi Interu konce, onda je to Atalanta. Preskočena je i ta stepenica, plavo-crni deo Milana slavi Milana Škrinijara – 1:0

U derbiju Nerazura zakazala su dva najefikasnija napadačka tandema na Čizmi. Đan Pjero Gasperini svoj je razbio, nije se odvažio da na Meacu izađe otvoreno. Pogrešio je. Ne samo da je Murijela ostavio na klupi, već je prvi deo susreta kraj terena posmatrao i Josip Iličić. Popularni Interov La-Lu tandem je neutralisan, ali to nije sprečilo Inter da upiše sedmi uzastopni trijumf.

Izabrane vesti

Bila je potrebna samo varnica da se sve zapali - taj okidač bio je ulazak Kristijan Eriksena. Tradicionalno Inter i Dea prva poluvremena u direktnim okršajima bacaju u vodu. Od toga nisu odstupili ni ovoga puta. Po mnogo čemu su odigrali preslikan meč iz prvog dela sezone, naboj i kulminacija bili su rezervisani za nastavak. Uneo je Kristijan Eriksen živost, razdrmao Inter i povezao redove, a iz njegovog prekida izrodio se gol.

Romelu Lukaku u punom naletu uliva strah, sama njegovo prisustvo jezu, a kada se stušti ka golu, nastupaju panične reakcije defanzivaca. Kristijan Romero je umalo izrastao u tragičara kada je pod pritiskom vratio loptu golmanu. Prisebnost Marka Sportijela i intervencija glavom sačuvala je Atalantinu mrežu.

Najbolje prilike Atalanta je imala u završnici prvog poluvremena. Obe posle vezanih kornera. Prvo je Duvan Zapata bio najviši u skoku, njegov udarac ukrotio je Samir Handanovič, a zatim je šut Đimšitija posle novog udarca iz ugla očišćen sa gol-linije. Na pravom mestu u pravo vreme našao se Marcelo Brozović.

Uvideo je Đan Pjero Gasperini da je defanzivnija postavka dala rezultat, ali i da postoji prostor da se sa Meace odnese ceo plen. Poremetila je Atalanta domaćina visokim presingom, osujetila je napade i bila konkretnija. Uspavani Inter nije dominirao, a Gasperini je prvi povukao potez. Uveo je Josipa Iličića kako bi dobio na kreativnosti u poslednjoj trećini terena, a ubrzo se na isti potez odlučio Antonio Konte. Interov džoker bio je Kristijan Eriksen.

Ispostavilo se da je ubacivanje Danca pun pogodak. Izveo je Eriksen korner, igrači Atalante nisu uspeli da izbace loptu iz kaznenog prostora, a nesnalažljivost je kaznio Milan Škrinijar. Stigla je lopta do reprezentativca Slovačke, zategao je Škrinijar i pogodio. Nije mu u opisu radnog mesta da trese mreže. Ume i to. Prvi gol na Đuzepe Meaci mogao bi biti vredan skudeta.


SERIJA A - 26. KOLO

Subota

Specija - Benevento 1:1 (0:1)

/Verde 71 - Gajić 24/

Udineze - Sasuolo 2:0 (1:0)

/Ljorente 42, De Pol 90+2/

Juventus - Lacio 3:1 (1:1)

/Rabio 39, Morata 57, 60pen - Korea 14/

Nedelja

Roma – Đenova 1:0 (1:0)

/Manćini 24/

Krotone - Torino 4:2 (1:1)

/Simi 27, 54, Reka 80, Una 90+4 - Mandragora 45, Sanabrija 84/

Fjorentina - Parma 3:3 (2:1)

/Martinez Kvarta 28, Milenković 42, Jaokoponi 90+4 autogol - Kucka 32 penal, Kurtić 72, Mihaila 90/

Verona - Milan 0:2 (0:1)

/Krunić 27, Dalot 50/

Sampdorija - Kaljari 2:2 (0:1)

/Berežinski 78, Gabijadini 80 - Žoao Pedro 11, Najngolan 90+6/

Napoli - Bolonja 3:1 (1:0)

/Insinje 8, 76. Osimen 65 - Sorijano 73/

Ponedeljak

Inter - Atalanta 1:0 (0:0)

/Škrinijar 54/



tagovi

InterAtalantaSerija AMilan Škrinijar

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara