Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.03.2021.

17:10

Siti odustao od Mbapea – ko ima novca da ga plati?

Hoće li Kilijan Mbape predstojećeg leta napustiti Pari Sen Žermen?

Izvor: SS

Autor: SS

Siti odustao od Mbapea – ko ima novca da ga plati?
EPA-EFE/IAN LANGSDON

To je glavno pitanje koje se postavlja pred transfer period u kom su, činilo se, mnogi klubovi stali u red za njegovo dovođenje.

Međutim, jedan po jedan odustaju, pa tako i bogati Mančester siti koji se, navodno, okrenuo drugim rešenjima.

Pep Gvardiola traži zamenu za Serhija Aguera, jer Argentincu ističe ugovor na kraju sezone i nije u planu produžetak.

Siti je bio spreman da plati traženih 200.000.000 evra za njega, ali je problem plata jer mladi napadač traži čak 36.000.000 evra po sezoni. I tu je došlo do prekida pregovora.

"Siti neće ni zbog koga, pa tako ni zbog Mbapea da menja klupsku politiku da se igrači ne preplaćuju ili plaćaju puno više od ostatka ekipe. Mbapeova plata potpuno bi narušila harmoniju u svlačionici i brojni igrači mogli bi da zatraže veće ugovore. To bi uzrokovalu lančanu reakciju i to si Siti ne želi sebi da priušti", piše "The Athletic".

I Real je dugo figurirao kao nova destinacija, ali je Florentino Peres srezao troškove usled pandemije koronavirusa i Real više nije toliko platežno jak.

Ko, onda, ima mogućnost da plati Kilijana Mbapea?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve