Vladan Milojević (©AFP)
Vladan Milojević (©AFP)

Saudijci pišu: Milojević nastavlja karijeru u Emiratima

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.03.21. | 19:47

Srpski strateg bi mogao na kraju sezone da promeni sredinu

Vladanu Milojeviću ne cvetaju ruže sa Al Ahlijem u poslednjih nekoliko nedelja, te rastanak u predstojećem periodu ne bi predstavljao veliko iznenađenje, a saudijski Okaz otkriva da bi srpski strateg trenersku karijeru od početka naredne sezone mogao da nastavi u Al Ainu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Naime, trener koji je ostvario istorijske uspehe sa Crvenom zvezdom od februara 2020. godine je na kormilu Al Ahlija sa kojim je u prethodnih mesec dana doživeo prvu ozbiljniju krizu te se u Saudijskoj Arabiji sve glasnije govori o rastanku Milojevića i kluba iz Džede. Njemu u junu ističe ugovor sa sadašnjim timom.

Izabrane vesti

Na niz od dva remija protiv Itihada (1:1) i Al Alina (1:1) nadovezala su se tri poraza od Šababa (0:3), Faisalija (1:2) i Damaka (1:3), pa je Al Ahli sa liderske pozicije pao na četvrto mesto uz deset bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Al Šabab. Niz utakmica bez pobede probudio je nezadovoljstvo čelnika kluba, ali je Milojevićeva budućnost osigurana ugovorom te raskid od strane Saudijaca ne predstavlja opciju.

Saudijski mediji, ipak ističu da je sporazumni raskid tema o kojoj će se razgovarati sa Milojevićem, a da su okolnosti u Džedi skrenule pažnju u Emiratima. Potencijalni raskid bio je povod Al Ainu da krene u lov na Srbina sa željom da ga dovede na čelo strušnog štaba uoči naredne sezone. Klub u vlasništvu šejka Mohameda Bin Zajeda zauzima šesto mesto u šampionatu Ujedinjenih Arapskih Emirata i ima deset bodova zaostatka u odnosu na lidera Al Džaziru, pa su čelnici u klubu u potrazi za naslednikom portugalskog trenera Pedra Emanuela.

Vreme ne gubi ni rukovodstvo Al Ahlija, te se u lokalnoj fudbalskoj javnosti već govori o nasledniku Srbina, a kao prva opcija označen je ukrajinac Sergej Rebrova, koji vodi Ferencvaroš i sa kojim su ljudi iz Džede navodno već ostvarili kontakt.


tagovi

Vladan MilojevićSaudijska ArabijaAl AhliAl Ain

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara