Ex -Yu

Kon: Još nisam dobio poziv za Krizni štab, ne znam zašto

Kon: Još nisam dobio poziv za Krizni štab, ne znam zašto
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Kon: Još nisam dobio poziv za Krizni štab, ne znam zašto

BEOGRAD - Epidemiolog Predrag Kon rekao je večeras da još nije dobio poziv za novu sjednicu Kriznog štaba i da ne zna razloge za to.

Iako se pretpostavljalo da će sjednica Kriznog biti održana sutra, do toga neće doći, potvrđeno je Tanjugu u vladi.

U vladi kažu i da sjednica uopšte nije ni bila zakazana za sutra, a doktor Kon je nakon sjednice Kriznog štaba u petak rekao da će sljedeća sjednica biti održana u utorak.

Kon kaže da termin kada će biti održana sjednica, članovi Kriznog štaba obično dobijaju dan ranije, a da ga danas nisu dobili.

"Ne znam da odgovorim o čemu se konkretno radi, čekam da budem informisan", navodi Kon.

On je za RTS govorio o pogoršanju epidemiološke situacije. Danas je ponovo više od 4.000 novooboljelih.

"To je za 500 više nego prošlog ponedjeljka i ukazuje da ovo i dalje najverovatnije raste. Pratićemo narednih dana, ali svakako nije stalo", rekao je Kon.

Naglašava da je medicinski dio Kriznog štaba davno zauzeo stav da na najmanje sedam dana treba uvesti mjere kakve su važile za vikend.

Međutim, ukazao je da je "jasno da se to ne može baš jednostavno dobiti i da su stavovi iz političko-privrednog dijela drugačiji".

Kon ističe da paralelno treba sprovesti izbjegavanje kontakata koji nisu nužni za život i što bržu vakcinaciju.

Kako napominje, često se postavlja pitanje zašto članovi Kriznog štaba sjede tamo, ako ih niko ne sluša, dodajući da je jednostavan odgovor, a to je da su potrebni.

"Ne vidim razlog zbog kojeg je medicinski deo Kriznog štaba na tapetu. Nijedan povod nismo dali da budemo napadani sa svih strana, i od poslanika u Skupštini iz vladajućeg dela i od opozicije, bukvalno od svih redom", kazao je Kon.

Istakao je i da nema mjesta za kompromise, navodeći da je tamo gdje su bile najrigoroznije mjere zabilježen pad broja zaraženih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije