Povukli se sa Evrovizije - razloga je mnogo

Jermenska televizija AMPTV odlučila je da se povuče sa ovogodišnjeg Evrosonga zbog krizne situacije u kojoj se trenutno nalazi njihova zemlja, izvestio je EBU.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 07.03.2021.

10:14

Povukli se sa Evrovizije - razloga je mnogo
Foto: Profimedia

"Nakon pažljivih i detaljnih razgovora Jermenska javna televizija odlučila je da se povuče sa Evrosonga 2021, uzimajući u obzir poslednje događaje, kratko vreme za produkciju, kao i druge objektivne razloge zašto je pravo učestovovanje Jermenije na Evrosongu 2021. nemoguće", poručili su i naglasili kako su se trudili da pošalju predstavnika, no zbog vanredne situacije u državi nisu uspeli da to i realizuju.

Rat sa susednim Azerbajdžanom zbog pokrajine Gornji Karabah završio je nepovoljno za Jermence te su se našli u krizi, a takođe je nedavno umalo izvršen i vojni udar kom je bio cilj da se svrgne premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: