Vesti

1

Kon: Danas 500 više novoinficiranih nego prošlog ponedeljka

Autor: AP

Izvor: Beta

Kon: Danas 500 više novoinficiranih nego prošlog ponedeljka

Izvor: Novi magazin /Đurađ Šimić

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa Predrag Kon izjavio je da je danas zabeleženo 500 novoinficiranih više nego pre nedelju dana.

Kon je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da medicinski deo Kriznog štaba ostaje pri stavu da je neophodno da mere koje su bile na snazi tokom vikenda važe sedam dana.

Na prethodnoj sednici, u petak, Krizni štab je doneo odluku da sve, osim prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi, bude zatvoreno od subote u 12 časova do ponedeljka ujutru.

Ta mera sprovedena je prošlog vikenda, a članovi medicinskog dela Kriznog štaba naveli su da odlukom nisu zadovoljni.

Govoreći o navodima medija da u utorak neće biti održana sednica Kriznog štaba, Kon je rekao članovi štaba dobijaju termin za sastanak dan ranije, a da ga danas nisu dobili i da on "ne zna o čemu se konkretno radi".

Epidemiolog je rekao da je jasno da su stavovi Medicinskog dela štaba drugačiji od stavova članova Vlade koji predsedavaju Kriznim štabom.

Kako je rekao, "političko-privredni deo Kriznog štaba" više razmišlja o posledicama sprečavanja kontakta za koje se zalaže struka.

On je naveo da je u državama gde su bile na snazi najrigoroznije mere - došlo je do pada novoinficiranih.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR