SADIK NAGRAĐEN ZA GOLOVE U ŠPANIJI: Bivši napadač Partizana pozvan u reprezentaciju
Foto: Profimedia

golovi se isplatili

SADIK NAGRAĐEN ZA GOLOVE U ŠPANIJI: Bivši napadač Partizana pozvan u reprezentaciju

Fudbal -

Bivši fudbaler Partizana Umar Sadik blista u Segundi kao napadač španske Almerije.

On je tokom ove sezone čak 25 puta obukao dres Almerije u Segundi, a tri puta je to učinio u Kupu Kralja. U drugoj ligi Španije zabeležio je 14 golova uz pet asistencija, dok je u masovnijem takmičenju dva puta tresao mrežu svojih rivala. A podsetimo, da bi se aktivirao bonus, neophodno je da napadač 20 puta ubaci loptu iza protivničkih golmana. Dakle, još samo malo.

Posle 16 ovosezonskih golova u dresu Almerije selektor Nigerije Gernot Ror odlučio se da za martovske duele protiv Benina i Lesota u nacionalni tim pozove nekadašnjeg člana Partizana. Biće to sjajna šansa da visoki centarfor debituje za A selekciju zemlje u kojoj je rođen, pošto je do sada bio član mlade i Olimpijske reprezentacije.

Nigerija je na dobrom putu da se plasira na Kup afričkih nacija, pošto posle četiri kola ima osam osvojenih bodova i nalazi se na prvo mesto u grupi. Superorlovima potreban je i bod, do kojeg mogu da dođu već 27. marta kada će gostovati Beninu. Samo tri dana kasnije očekuje ih duel sa Lesotom u Lagosu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track