LUDA UTAKMICA U RUSIJI: Đorđe Despotović dao gol i asistirao za pobedu Rubina u derbiju nad Zenitom (VIDEO)
Foto: Printskrin/Instagram

uzbudljivo

LUDA UTAKMICA U RUSIJI: Đorđe Despotović dao gol i asistirao za pobedu Rubina u derbiju nad Zenitom (VIDEO)

Fudbal -

Sjajna forma napadača srpske fudbalske reprezentacije

Ludo uzbudljivou utakmicu odigrali su fudbaleri Rubina i Zenita i Kazanju, u derbi meču 21. kola ruske Premijer lige.

Junak utakmice svakako je Srbin Đorđe Despotović, koji je postigao vodeći gol za Rubin i asistirao Makarovu za pobedu u sudijskoj nadoknadi.

Poveo je Rubin u završnici prvog poluvremena iz penala, posle intervencije VAR, kada je sudija Sergej Karasjev pokazao na belu tačku, nakon što je Daler Kuzjajev igrao rukom, posle šuta Đorđa Despotovića. Siguran izvođač bio je upravo Srbin Đorđe Despotović.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde je pokazao da se nalazi u sjajnoj formi, da je sa 10 golova ove sezone ubedljivo najbolji strelac reprezentacije.

Samim tim, selektor Dragan Stojković biće na slatkim mukama kome od četvorice napadača da ukaže šansu u utakmicama protiv Irske, Portugala i Azerbejdžana.

Da podsetimo, Despotović još nije debitovao za "orlove", iako je bio pozivan na nekoliko okupljanja.

Zenit je u drugom delu bukvalno opsedao gol domaćina, a za izjednačenje se pobrinuo Serdar Azmun u 75. minutu, koji je pre toga promašio nekoliko izgldnih prilika.

I onda dolazi prava drama, šampion Rusije želi do sva tri boda, trener Sergej Semak naređuje totalnu ofanzivu, ali golman Juri Djupin bukvalno je začaro svoju mrežu.

I u jeku najezde Zenita, Despotović u svom šesnaestercu dolazi do lopte, bio je to 92. minut i dubinskom loptom pronalazi Denisa Makarova koji lažnjacima "lomi kićmu" Hrvatu Lovrenu i Brazilcu Daglasu i šalje loptu u mrežu golmana Lunjeva.

Delirijum na tribinama "Kazanj Arene" i oduševljenje za navijače koji slave drugi trijumf svog kluba nad šampionom Rusije. Međutim, tu uzbuđenjima nije kraj. U četvrtom minutu nadoknade Šveđanin Starfelt neoprezno je startovao nad Sutorminom, sudija Karsev je još jednom gledao VAR i pokazao na belu tačku. Reprezentativac Artjem Dzjuba očajno je šutirao i golman Djupin je uhvatio živu loptu, za opšte slavlje navijača Rubina i tri važna boda.

Zanimljivo, Rubin je oba puta u prvenstvu tukao dve prvoplasirane ekipe, Zenit iz Sankt Peterburga i CSKA iz Moskve.

Kurir sport / A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track