Dvadeset novih slučajeva u Boru, Kladovu i Majdanpeku 1Foto: Beta/Saša Đorđević (Arhiva)

U Boru je prema informacijama zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ kod još deset osoba potvrđeno prisustvo korona virusa, upola manje – pet bolesnika se oporavilo od virusne infekcije pa je na teritoriji grada 169 osoba aktivno pozitivno.

Gradski štab za vanredne situacije saopštio je takođe da je od 20 bolesnika koliko je trenutno hospitalizovano na kovid odeljenjima Opšte bolnice Boru, njih 19 pozitivno na virus.

Juče je u kovid ambulanti „Rudar“ obavljeno 20 prvih i devet kontrolnih pregleda, a pregledano je 25 pacijenata na prijemnim bolničkim odeljenjima.

U kladovskoj opštini je tokom vikenda evidentirano novih devet slučajeva zaražavanja korona virusom, identičan je i broj oporavljenih, pa je prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo na teritoriji opštine prisutno 55 slučajeva virusne infekcije.

Broj ukupno zaraženih od početka epidemije je 1477, do sada je izlečeno 1364 bolesnika, dok je od posledica korona virusa preminulo 58 pacijenata.

Samo jedan od juče testiranih devet pacijenata u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja bio je pozitivan na korona virus, a kako je pet bolesnika izlečeno u opštini Majdanpek je, prema podacima tamošnjeg Doma zdravlja, 25 osoba aktivno pozitivno. Nema novih hospitalizovanih, tri pacijenta su zbog teže kliničke slike na lečenju u tercijarnim zdravstvenim ustanovama.

Tokom jučerašnjeg dana obavljena su četiri prva i dva kontrolna pregleda i dijganostikovana su tri slučaja upale pluća. Od početka epidemije u opštini Majdanpek korona virusom su zaražene 892 osobe, 834 bolesnika se oporavilo do sada, a od posledica virusne infekcije preminula su 33 pacijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari