Читај ми!

Suđenje vozaču Zorana Babića, iznošenje završnih reči odloženo za naredni pretres

U niškom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje vozaču "Koridora Srbije" D. S. za udes na naplatnoj rampi "Doljevac" u kojem je, u januaru 2019. godine, jedna osoba poginula, a pet teže i lakše povređeno.

Iako se očekivalo da na ovom ročištu završne reči iznesu advokati odbrane, advokati oštećenih i Tužilaštvo, to je odloženo za naredni pretres.

Razlog je to što se na suđenju nije pojavio poslednji svedok, policajac Nikola Mitić, koji je prvi stigao na mesto nesreće 31. januara 2019. godine. Zbog nedolaska na ročište sud ga je kaznio sa 50.000 dinara.

Pred sudom je svoje tumačenje izneo Boris Antić, predsednik Komisije za veštačenje sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, koji je istakao da ta komisija ostaje pri ranijim zaključcima o uslovima u vreme nesreće, koji su i dostavljeni sudu.

Tužilaštvo je ranije zatražilo da se okrivljenom D. S. izrekne zatvorska kazna od pet godina i da mu pet godina bude zabranjeno upravljanje motornim vozilom.

U automobilu "Koridora Srbije", koji je velikom brzinom uleteo u prostor naplatne rampe "Doljevac", gde su dva automobila već stajala, nalazio se i direktor tog preduzeće Zoran Babić.

Na suđenju u Osnovnom sudu u Nišu prikazana su četiri snimka nadzornih kamera sa naplatne rampe "Doljevac", od kojih jedan pokazuje dešavanja u vreme nesreće, a prekida se na dva minuta, tako da se sudar koji se dogodio u 8.31 ne vidi.

Nastavak suđenja i iznošenje završnih reči zakazani su za 21. april u 11 sati.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво