Aktuelno

Bivša supruga Džefa Bezosa udala se za nastavnika

Multimilijarderka Makenzi Skot, bivša supruga osnivača Amazona Džefa Bezosa, ponovo se udala, za profesora srednje škole Dena Džuveta.

Ponedeljak, 08.03.2021.

11:13

Izvor: B92

Bivša supruga Džefa Bezosa udala se za nastavnika
Foto: Profimedia

Podeli:

Makenzi Skot je poslednjih meseci postala poznata kao osoba koja je dala najviše novca u dobrotvorne svrhe. Forbs procenjuje da raspolaže sa 53 milijarde dolara, a prošle godine je razdelila skoro 6 milijardi. Kako je objavila ranije, većinu svog bogatstva planira da podeli u humanitarne svrhe.

Osim što je pomogla Bezosu da podigne Amazon, Makenzi je napisala dva romana. Na Amazonovoj stranici sada piše da "živi u Sijetlu sa svoje četvoro dece i suprugom Denom". Vest o venčanju prvo je objavio "Vol strit žurnal".

Na internet-stranici neprofitne organizacije "Giving Pledge" objavljeno je pismo Dena Džuveta, nastavnika prirodnih nauka u školi Lejksajd u Sijetlu koju pohađaju deca Makenzi Skot. Džuvet poručuje da je zahvalan na izuzetnoj privilegiji koju će imati u partnerstvu poklanjanjem novca koji potencijalno može da učini toliko dobra.

"Srećnom slučajnošću oženjen sam jednom od najdarežljivijih i najljubaznijih osoba koje poznajem, i pridružio sam joj se u obavezi da prenesem dalje ogromno finansijsko bogatstvo tako da služi drugima", objavio je Den Džuvet. Udruženje "Giving Pledge" (Davanje zaveta) pokrenuli su ga 2010. milijarderi Bil Gejts, njegova supruga Melinda i Voren Bafet, prenosi "Njujork tajms". Potpisnici kažu da će razdeliti veći deo svog bogatstva.

Makenzi Skot nije posebna samo po iznosu koji je podelila u humanitarne svrhe, nego i po tome što je novac dala bez komplikovanih birokratskih uslovljavanja koji zagorčavaju život humanitarnim udruženjima. "Ostvarila je ogroman uticaj", kaže Grejs Sato iz udruženja "Candid" i dodala je da način na koji ona daje novac menja trendove.

Makenzi Skot bila je u braku s Džefom Bezosom 25 godina. Razveli su se 2019, nagodbom je dobila 4 posto deonica Amazona. Džef Bezos je rekao novinarima da je Den sjajan i da je on jako srećan i uzbuđen zbog oboje, prenosi "Njujork tajms".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.