KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ubedljiv poraz fudbalerki Radničkog 1923 u derbiju začelja

Fudbalerke Radničkog 1923 doživele su još jedan ubedljiv poraz na startu prolećnog dela sezone u Super ligi Srbije za žene. Nakon subotičkog Spartaka, koji je pre nedelju dana trijumfovao na „Čika Dači“ sa 6:0, mrežu kragujevačkog tima napunila je i ekipa Zemuna, koja je u jednom od derbija začelja tabele slavila sa 4:1 (2:0).

Pogocima Lane Čolić i Nikoline Batinić domaće su već u prvih 45 minuta utakmice stekle solidnu zalihu od dva gola, koju su dodatno uvećale u nastavku susreta. Nikolina Batinić je u 58. minutu još jednom savladala Ivanu Mijailović, dok je četvrti gol plod nespretne reakcije Anite Galjak, koja je loptu sprovela u mrežu svog tima.

Sve što su Kragujevčanke uspele da urade na ovom susretu, to je da pogotkom Slavice Racić u 60. minutu ublaže poraz.

Fudbalerke Radničkog 1923 su ovim porazom propustile jedan od poslednjih vozova za opstanak u ligi.

Do kraja sezone ostalo je da se odigra još svega tri kola, a Kragujevčanke su i dalje u zoni ispadanja, sa četiri boda zaostatka u odnosu na ekipe Zemuna i Požarevca.

U narednom kolu fudbalerke Radničkog 1923 ugostiće ekipu beogradske Crvene zvezde.

ŽFK ZEMUN – ŽFK RADNIČKI 1923 4:1 (2:0)

NOVI BEOGRAD
Stadion:
FK Bežanija.
Igrano bez prisustva publike.
Sudija: Mima Stanković (Niš).
Strelci: Čolić u 22, Batinić u 43. i 58. minutu, Galjak (autogol) u 82. za ŽFK Zemun, a Racić u 60. minutu za ŽFK Radnički 1923.
Žuti kartoni: Andrić, Maksimović (ŽFK Zemun), Gačić, Jurišević (ŽFK Radnički 1923).

ŽFK ZEMUN: Šipetić, Vučković (od 70. Host), Popović, Andrić (od 60. J. Maksimović), Čolić, Batinić, Mugoša, Marjanović, Mandić, Ž. Maksimović, Stokić (84. Sofronić).

ŽFK RADNIČKI 1923: Mijailović, Galjak, Gačić, Racić, Milenković (od 81. Jovanović), Živković, Samčović (od 54. Vasić), Jurišević, Miloradović, Lazić, Milosavljević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!