Buongiorno Italia: Milan i Juve navijaju za Atalantu, Konte i dalje veruje u Vidala

Vreme čitanja: 6min | pon. 08.03.21. | 12:34

Rosoneri iznenadili u Veroni, Bjankoneri u dobrom raspoloženju pred Porto

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobede Milana i Juventusa protiv Verone i Lacija oživele su nade u Milanelu i Kontinasi da na priču o skudetu u ovoj godini još uvek nije stavljena tačka. Italijanska štampa ističe da su Rosoneri i Bjankoneri odgovorili iznenađujuće pozitivno na seriju povreda ključnih igrača. Ističe se i važnost pobede Rome i Napolija u trci za četvrto mesto, poslednje koje garantuje ulazak u Ligu šampiona u sledećoj sezoni. Naravno najavljuje se i meč Inter – Atalanta u kome ćemo, po svoj prilici, videti ponovo Vidala od prvog minuta u redovima Konteovog tima.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Đavo od Milana”, niže Gazeta na naslovnoj strani pohvale na račun tima Stefana Piolija koji je uprkos brojnim odsustvima dominirao i pobedio Veronu na Bentegodiju. U podnaslovu se ističu golovi rezervista, Krunića i Daloa, koji su zamenili Čalhanoglua i Ernandeza, kao i još jedna liderska partija Frenka Kesija. List citira i optimističke izjave trenera Piolija i Zlatana Ibrahimovća da se Rosoneri ne predaju i nemaju nameru da odustanu od nijednog cilja.

Na unutrašnjim stranama se piše da su fudbaleri Milana pokazali da su čelična grupa igrača i da je Zlatan Ibrahimović i juče demonstrirao, i pored toga što nije igrao, da je “vođa čopora”. Takođe se ističe da niko u ovoj sezoni nije uspeo tako dobro da neutrališe igru Verone kao Milan, toliko da je Jurićev tim izgledao neprepoznatljivo.

“Natal Verona lansira Rosonere”, naslov je komenatra u kome se aludira da je Verona do ove nedelje važila kao “fatalna” ekipa za Milan, a da bi u ovoj sezoni mogla da bude upamćena kao tim protiv koga su Rosoneri preokrenuli tok sezone u pozitivnom smislu.

“Inter na paklenoj probi”, najavljuje Gazeta večerašnji sudar milanskog kluba i Atalante u kojem je kvota na lidera čak 2,15. U podnaslovu se kaže da su Konte i njegovi izabranici u obavezi da pobede ako žele da drže na distanci Milan i Juve u trci za skudeto, ali da neće biti lako preskočiti zamku iz Bergama. U prvi plan se stavlja duel dvojice robusnih centarfora sa prefinjenim stopalima kao što su Lukaku i Zapata. List najavljuje i povratak u startnu postavu Artura Vidala. I pored katastrofalne sezone bivšeg igrača Juventusa, Konte i dalje veruje da Čileanac može da bude od koristi.

“Juve, povratak na trijumfalnu stazu: Porto je na vratima, u tim se vraćaju starteri, ključ za uspeh Pirlovog tima je Ronaldo u evropskom izdanju”, najavljuje Gazeta da će sutra Pirlo imati, sa izuzetkom Dibale, sve igrače na raspolaganju. U tekstu se ističe da je cilj da se ponovi partija viđena protiv Lacija u kojoj bi pored Kjeze i Morate trebalo da bude protagonista Ronaldo. Takođe se predviđa da će Bonuči, Artur i Mekeni biti u startnoj postavi, a nije isključeno i da De Liht bude od prvog minuta na terenu Alijanc stadiona sutra uveče.

“Insinje, dva gola u stilu pravog vođe”, ističe se u izveštaju sa meča Napoli – Bolonja da je kapiten Azura na delu pokazao da se pokajao zbog neprimerene reakcije posle remija sa Sasuolom. Lorenco je sa dva gola, zalaganjem i pregršt dobrih poteza bukvalno vukao svoj tim ka nova tri boda koja ostavljaju Napoli u trci za mesto u Ligi šampiona. Sledeća nedelja će, inače, biti vraški teška za Napoli budući da će u samo sedam dana igrati sa Milanon, Juveom i Romom. U tom kontekstu se podvlači da je gol Osihmena, na koji se čekalo četiri meseca, ohrabrujući pred tri okršaja na vrhu.

Gazeta svedoči o besu svoga vlasnika Urbana Kaira koji je bio veoma ljut na sudije meča Krotone – Torino jer su, po njemu, oštetile tim Granata u tri epizode koji su svi presuđeni u korist domaćeg tima. Milanski dnevnik nabraja 11 utakmica u kojima je Torino pretrpeo nepravdu čija su posledice bile gubitak bodova.

CORRIERE DELLO SPORT

“Roma visoko podignutog čela”, dvosmisleni je naslov rimskog dnevnika budući da su Đalorosi pobedili Đenovu i ostali u trci za Ligu šampiona a da je pobedonosni pogodak plod udarca glavom Đanluke Mančinija posle kornera Lorenca Pelegrinija.

U podnaslovu se ističe da se Roma vratila u zonu Lige šampiona, mada Atalanta može da je potisne ponovo na peto mesto ako remizira ili pobedi na San Siru večeras. Takođe se dodaje da je Fonsekin tim vezao dve pobede posle teškog udarca od Miliana na Olimpiku i da sada može da se koncentriše na dvoboj sa Šahtjorom u Ligi Evrope.

Na unutrašnjim stranama, uz pohvale na račun odbrane, pored strelca Mančinija, Smoling je proglašen za najboljeg igrača meča, te se podvlači da Fonseka ima problem sa efikasnošću svog napadačkog reda. U poslednjih šest kola napadači su zatresli samo jednom mrežu, premalo za tim koji gaji nade da može da stigne do Lige šampiona. U tom kontekstu se prenosi izjava Mančinija koji tvrdi da on i njegovi drugovi moraju da naprave kvalitativan skok ako žele da se domognu LŠ. “Nismo igrali dobro, protiv jačeg tima ne bi dobili ovaj meč. Tačno je da smo umorni, ali to ne može da bude opravdanje”, rekao je defanzivac Rome. U drugom tekstu se navodi da je posle tri prošlonedeljna meča svim jasno da je Džeko neophodan za ostvarenje sezonskog cilja. Navodi se da bi Džeko u najboljem slučaju mogao da se vrati u tim u nedelju protiv Parme, mada je verovatnije da će ga Fonseka poštedeti za revanš meč sa Šahtjorom.

“Čiro se ne predaje”, prenosi Korijere izjave centarfora Lacija koji nije uspeo da zatrese mrežu na poslednjih pet mečeva. Slučajno ili ne, Nebeskoplavi su izgubili četiri od poslednjih pet utakmica. Rimski list ističe da Imobile već nedeljama mora da primi injekciju protiv bolova da bi mogao da igra. Naime, Čiro ima probleme sa Ahilovom tetivom. U tekstu se podseća da će prekosutra biti svečano uručena “Zlatna kopačka” Imobileu, a da će mu prestižni trofej predati gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi.

Korijere piše i da je Radu spreman za povratak na teren i da bi mogao da bude u timu za okršaj sa Krotoneom, a da su poslednji negativni rezultati poništili pozitivan efekat šest uzastopnih pobeda u 2021. godini.

“Pioli podigao ulog. Ispit za Gasperinija i Kontea”, navodi Korijere da je Milan poslao poruku gradskom rivalu i Atalanti da ne odustaje od borbe za skudeto i da neće biti nimalo lako stići ga na tabeli. Na unutrašnjim stranama se uz reči hvale na račun Stefana Piolija podvlači odličan odgovor rezervista Milana koji su neutralisali u potpunosti negativan efekat odsustva startera.

TUTTOSPORT

“Vodim vas u četvrtfinale!”, obećanje je Alvara Morate posle dva gola postignuta Laciju u predvečerje revanš utakmice osmine finala LŠ sa Portom. List podseća i na drugo obećanje španskog asa po povratku u Torino: ”Juve, sa mnom se osvajaju trofeji”. U tekstu se kaže da je Morata igrao pola sata protiv Porta u prvoj utakmici i da se onesvestio posle meča, ali i da je sada u mnogo boljoj formi što je na svojoj koži osetio Lacio. Provlači se i podatak da je Morata u ovoj sezoni pružao mnogo bolje partije u Evropi nego u Seriji A.

Torinski dnevnik piše i da su brojna odsustva igrača primorala Andreu Pirla da bude inovativan oko sastavljanja tima i da sada kada su gotovo svi fudbaleri na raspolaganju ima “hiljadu” rešenja na raspolaganju. Danilo, Bernardeski, Aleks Sandro, su samo neki od igrača koji su promenili svoje originalne uloge i postali dodatno oružje i kvalitet Stare dame.

Povodom Dana žena, list objavljuje intervju sa verenicom Matijsa De Lihta, Aneke Malenar koja kaže da su se ona i Matijs “italijanizovali” od načina ishrane, kafe do vremenskih okvira kada ručaju i večeraju.

“Milan i Juve navijaju za Deu”, piše Tutosport da bi Atalanta mogla da otvori prvenstvo ako bi zaustavila večeras Inter na San Siru jer bi omogućila sebi, ali i Milanu i Juventusu da se približe lideru na tabeli.

“Toro, hoće da te pošalju u Seriju B”, stoji ispod zaglavlja. U podnaslovu se kaže da su sudijske greške potopile tim Torina u okršaju sa Krotoneom. Prenosi se i izjava patrona kluba Urbana Kaira: ”Svi su videli, koliko je bilo grešaka na štetu Torina bez upotrebe VAR-a”. U izveštaju sa utakmice se dodaje da je pored sudijskih propusta bilo vidljivo da su igrači Torina bili u lošoj kondicionoj formi, bez treninga i sa noćnom morom Serijom B.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Obaveštavaj me

Milan
Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara