Nemački virolog: Period između dve vakcine posebno opasan

Glavni virolog univerzitetske klinike "Hajdelberg" Hans-Georg Krojslih upozorava na opasnost nastajanja novih mutacija korona virusa, posebno u periodu između primanja dve doze vakcine.
Nemački virolog: Period između dve vakcine posebno opasan
Foto: 021.rs
"Zabrinjavajuće bi bilo ako bi narednih nedelja došli u situaciju da brojni ljudi, nakon prve vakcine, imaju nepotpunu zaštitu, i istovremeno dođe do brojnih zaraza. To bi bilo leglo za nove sojeve koji bi mogli zaobići dejstvo cepiva", rekao je Krojslih dnevniku "Rajn Nekar Cajtung".
 
On je naglasio da kod delimičnog imuniteta mogu da se stvore rezistentne varijante virusa.
 
"Ako se veliki broj ljudi, koji još nemaju pun imunitet, inficira, onda se povećava verovatnoća da će doći do novih mutacija", rekao je Krojslih.
  • Soj

    18.03.2021 17:09
    Može i gore
    Svima poruka, može i gore od gorega, pa izaberite
  • Da dodam

    13.03.2021 17:21
    @gradjaninX
    Polio vakcina se dobijala nekoliko puta u toku detinjstva.
    Radjena je revakcinacija kada se pojavila variola 1972. Ja sam imala 8 god i vakcinisana sam ponovo iako sam je primila po rodjenju, moja sestra od 2 godine nije. Inace, ta vakcina je ziva i one su obicno efikasnije, covid vakcine su mrtve, jer je tako bezbednije.
    Nemojte odmah po farmaceutskoj industriji, a bez odgovarajuceg znanja.
  • grad

    10.03.2021 22:40
    @gradjaninX
    Vakcina za Hepatitis A i B cine tri doze. Druga se prima posle mesec dana, a treca posle 3 meseca. A imunitet traje do 5 godina.
    Tako da eto, postoji jos virusa protiv kojih se vakcinacija vrsi u fazama i imaju ograniceno dejstvo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.