08. mart  2021. 10.41  | Izvor: Tanjug

"Uvek preti opasnost da se deo sistema otrgne"

BEOGRAD -

Predsednik Skupštine Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da je moguće napraviti paralelnu strukturu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a da istraga mora da utvrdi ko je to znao i ko je pružao logističku podršku kriminalnim grupama.

On je za TV K1 naveo da nema dovoljno informacija da bi mogao da komentariše ulogu ministra unutrašnjih poslova u svemu tome.

ivica, dacic, sps

"Svakako je to bacilo lošu sliku na Ministarstvo unutrašnjih poslova. Druga je prisluškivanje predsednika i članova njegove porodice. Istraga mora da utvrdi kako je išla linija komandovanja", naveo je Dačić.

Rekao je da smatra da uvek postoji mogućnost da se deo sistema otrgne i da je ovde pitanje da li je to bio otrgnut deo sistema u policiji i do kog nivoa je išla logistička podrška, a da viši nivoi policije nisu u to bili uključeni.

"Pozdravljam borbu protiv kriminala i očekujem da će borba ići do kraja. Bilo bi logično da to uradio i opozicija da svi podrže borbu protiv kriminala.Očigledno da je sistem nelegalno korištem i zloupotrebljen. Ko ga je koristio i do kog nivoa istraga treba da utvrdi", naveo je Dačić.

Navodi da je država je pokazala odlučnost u borbi protiv mafije.

Srodne vesti