Fudbaleri Palmeirasa slave na pobedničkom postolju ( ©Reuters)
Fudbaleri Palmeirasa slave na pobedničkom postolju ( ©Reuters)

Krunisana Palmeirasova sezona iz snova: Osvojen je i Kup Brazila (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.03.21. | 00:13

Posle Kopa Libertadores i Pauliste, u vitrine Velikih zelenih iz Sao Paula stigao novi trofej. U revanšu finala, četa Abela Fereira slavila sa 2:0 protiv Gremija. U prvom meču bilo je 1:0 za šampiona Južne Amerike

Jeste Flamengo odbranio tron u Brazilu, u foto-finišu šampionata prvi presekao vrpcu ispred Internasionala (bod prednosti), ali sezonu u zemlji fudbala je obeležio Palmeiras. Krajem januara u zeleni deo Sao Paula je stigao najvredniji trofej u Južnoj Americi, Kopa Libertadores, posle pobede nad gradskim rivalom Santosom sa 1:0 na Marakani u Riju, pre toga i titula u šampionatu Paulista, a četa Abela Fereira je dominantno osvojila i treći trofej ove sezone.

U revanšu finala Kupa Brazila, Palmeiras je na svom terenu pobedio Gremio sa 2:0 (0:0). I u prvom meču Veliki zeleni su bili bolji u Porto Alegreu, pobedili sa 1:0, pa su nadmoćno stigli do četvrtog trofeja u ovom takmičenju, prvog posle 2015. godine.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 23.00: (2,15) Ferovjarija (3,00) Botafogo SP (3,50)

U prvih 45 minuta Palmeiras je postigao gol, ali je on poništen zvog ofsajda. Luis Adrijano, nekadašnji napadač Šahtjora, Milana i Spartaka iz Moskve, imao je nekoliko dobrih prilika. Gosti su pretili preko veterana Dijega Souze. Odluka je pala u nastavku utakmice. U 53. minuta, Vejga je uposlio Ribeira Silvu koji je iskosa s leve strana matirao goste iz Porto Alegrea. Opalio je levicom sa oko desetak metara, a golman Gremija Viktor je bio nemoćan.

Gabrijel Menino (©Reuters)Gabrijel Menino (©Reuters)

Sve dileme oko pobednika i osvajača Kupa Brazila rešio je Gabrijel Menino u 84. minutu. Asistent je bio Vilijan. Gosti su imali veći posed lopte, ali nisu mnogo stvorili šansu ispred gola Vevertona. Palmeiras je prvi put posle 1993. godine završio sezonu sa čak tri trofeja, a ušao je u istoriju brazilskog fudbala kao prvi tim koji je u jednoj sezoni osvojio Kopa Libertdores, Kup Brazila i prvenstvo Sao Paula.

U dvomeču finala Kupa Brazila nije igrao Breno, junak pobede u Kopa Libertadoresu. On je počeo sezonu u dresu Žuventuda u Seriji B, igrao je u ovom takmičenju, pa nije imao pravo da nastupi i za drugi klub.

Renesansa Palmeirasa u upravo završnoj sezoni u Brazilu počela je dolaskom mladog portugalskog stručnjaka Abela Fereira. On je napustio klupu PAOK-a, stigao umesto nekadašnjeg selektora Karioka Vanderleja Lukemsburga i uspeo za manje od šest meseci da donese dva trofeja timu iz Sao Paula. Protekle sezone je dominirao Žorž Žezus sa Flamengom, a ove Fereira. Očigledno su portugalski stručnjaci plodonosni za brazilske velikane.

Naredne sezone bi dres Palmeirasa mogao da obuče Dijego Kosta, nekadašnji napadač Atetika i Čelsija. On je slobodan igrač pošto je krajem prošle godine napustio Madriđane.

KUP BRAZILA – FINALE (REVANŠ)

Palmeiras – Gremio 2:0 (0:0)

/Ribeiro Silva 53, Menino 84/ /prva utakmica: 1:0/


tagovi

Kup BrazilaBrazilGremioPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara