Alen Stajčić i Ante Miličić (©AFP, ©Reuters)
Alen Stajčić i Ante Miličić (©AFP, ©Reuters)

Alen i Ante preko Matilde do vrha Australije

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.03.21. | 23:26

Dvojica stručnjaka poreklom iz Srbije, odnosno, Hrvatske, posle kormila ženske fudbalske reprezentacije u zemlji kengura trenutno vode kolo u A-ligi

Malo ko je to očekivao, ali derbi dosadašnjeg toka sezone u Australiji igraju Sentral Koust Mariners i Makartur. Ove dve ekipe pokazale su najviše, iako su u sezonu ušle kao potpuni autsajderi. Marinersi su minuli šampionat okončali na poslednjem mestu na tabeli, dok su Bikovi novajlije u ligi. Dvoboj na stadionu u Gosfordu, zakazan za ponedeljak u jutarnjim časovima po srednjoevropskom vremenu, derbi je 11. runde A-lige (09.05).

Velike zasluge za dobre rezultate idu na račun dvojice stratega, koji imaju mnogo dodirnih tačaka. Obojica su poreklom sa Balkana, deca su migranata iz Srbije, odnosno Hrvatske i donedavno su predvodili žensku nacionalnu selekciju Australije. Alen Stajčić je punih pet godina komandovao popularnim Matildama, da bi 2019. bio smenjen, kada je preuzeo palicu u Sentral Koustu. Njegov naslednik na čelu australijskih dama bio je upravo sadašnji trener Makartura, Ante Miličić, nekadašnji pomoćnik u seniorskoj selekciji Kengura, sa kojima je učestvovao na dva Svetska prvenstva.

Izabrane vesti

09.05: (2,55) Sentral Koust Mariners (3,25) Makartur (2,60)

Bilans posle 10 odigranih susreta je takav da su Marinersi lideri sa 21 bodom, dok su Bikovi sakupili četiri manje i nalaze se na drugoj poziciji. Posle nekonstantog uvoda u sezonu, Sentral Koust je u februaru zaređao tri pobede pre nego što je ona završena na gostovanju Adelajdu, kada je reprezentativac Australije Tomi Jurić realizovao tri penala kako bi porazio Stajčićeve momke 3: 2.

Marinersi su se već u narednoj rundi vratili na pobednički put, savladavši Pert u gostima. Met Sajmon i Marko Urenja bili su na visini zadatka. Interesantno, pet od šest poslednjih duela Sentral Kousta završen je sa GG&3+.

U međuvremenu, Makarturov niz bez poraza od tri utakmice okončan je debaklom na gostovanju Vestern Junajtedu, koji je pre dve nedelje stigao do udobne pobede od 4:1. Bikovi su se brzo osvestili i već u prošloj rundi su iznenadili branioca titule Sidnej, osiguravši minimalan trijumf. U utakmici u kojoj je veznjak Sidneja Paulo Retre morao ranije na tuširanje, pogodak Meta Derbišajera u 36. minutu bio je sve što je razdvojilo obe strane.

Posle pobede od 2:0 u januarskom dvoboju na terenu Makartura, Marinersi će ciljati na još jednu međusobnu pobedu protiv najbližeg rivala na tabeli, koji u ovaj meč ulazi sa lepim rekordom u gostima, pošto je u pet utakmica na strani ostvario četiri pobede.

Stajčić ima na raspolaganju luksuz potpuno spremne ekipe, dok Miličić biti bez veterana Džejmsa Meredita, koji je zaradio povredu prepona u utakmici protiv Vestern Junajteda.

AUSTRALIJA 1 - 11. KOLO

Ponedeljak

09.05: (2,55) Sentral Koust Mariners (3,25) Makartur (2,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

AustralijaAustralija 1Sentral Koust MarinersMakarturAlen StajčićAnte Miličić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara