Žena u BiH optužena da je namerno širila koronavirus

Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona u BiH podiglo je optužnicu protiv žene zbog krivičnog dela "Prenošenje zarazne bolesti".

Izvor: B92

Nedelja, 07.03.2021.

22:56

Žena u BiH optužena da je namerno širila koronavirus
Foto: Profimedia

Prema optužnici, ona se tereti da je postupala suprotno odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti BiH jer je odbila hospitalizaciju uprkos tome što je bila zaražena korona virusom kao i zbog toga što je kašljala i pljuvala na medicinske sestre, prenosi Klix.ba.

"Ona je odbila da se hospitalizuje u izolatorijumu JU ''Stacionar, koji je odredila Kantonalna bolnica Zenica za osobe zaražene kovidom-19, pa iako je svesna da joj je utvrđena zarazna bolest kovid-19 testiranjem istog dana i da može svojim ponašanjem dovesti do opasnosti od širenja zarazne bolesti među medicinskim osobljem", navodi se u optužnici.

Dalje se navodi da je optužena skinula zaštitnu masku i počela da kašlje i pljuje u pravcu nekoliko medicinskih sestara govoreći "Treba ih sve zaraziti", kao i da je pored nekoliko upozorenja nastavila to da radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: