El Fardu Ben (©MN Press)
El Fardu Ben (©MN Press)

Ben stigao Boaćija, Stanković nema dilemu: Zvezdino zlato

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.03.21. | 21:35

Novi gol reprezentativca Komora koji će do kraja sezone verovatno i ostaviti iza sebe doskorašnjeg saigrača.

Može se voditi polemika ko je najbolji stranac u istoriji Crvene zvezde, ali vrlo je verovatno da bi većinu glasova dobio El Fardu Ben. Od trenera Dejana Stankovića već jeste.

Izabrane vesti

"Ben je jedno zlato koje ima Crvena zvezda. Pre svega kao čovek. Zahvalan momak da nemam reči. Dosta sam puta rekao da je on najbolji stranac koji je igrao za Zvezdu. Bez da bilo šta uzimamo nekome. Ubedljivo najbolji stranac. Svlačionica ga obožava, može da pokrije tri-četiri pozicije i uvek daje maksimim. Videli ste da je sa polušpica došao na špica. I iznudio penal. Šta može jedan trener više da traži od njega? Čestitam mu na jubileju", izjavio je Stanković pred kamerom TV Arena Sport.

Ova izjava odnosila se na još jedan pogodak harizmatičnog napadača u crveno-belom dresu, u pobedi nad Čukaričkim 2:0, kojim se izjednačio sa Ričmondom Boaćijem kao najefikasniji stranac u Zvezdinoj istoriji. Obojica su dali po 60 golova.

Ben, koji je odrastao u Francuskoj gde je prošao kroz čuvenu Avrovu školu, tokom tri godine u crveno-belom dresu konstantno je jedan od najboljih igrača tima koji je prvo vodio Vladan Milojević, a sada Stanković.

Upravo ga je Milojević doveo, znajući šta može da očekuje pošto su u sezoni 2016/17. sarađivali u grčkom Panioniosu. I nije pogrešio.

U tekućoj sezoni, računajući sva takmičenja, dao je 13 golova (uz osam asistencija). Prošle je 14 puta bio strelac, u prvoj kompletnoj sezoni kao igrač Zvezde 25 puta je matirao protivničke golmane, a u prvih šest meseci po dolasku u klub osam puta.

Boaći, koji je zimus kao slobodan igrač otišao u poljski Gornjik, do pomenute brojke golova stigao je u 104 utakmice, dok je Benu trebalo 14 nastupa više, ali treba imati u vidu i da on nije klasičan špic poput doskorašnjeg saigrača iz Gane.

Na listi inostranih golgetera u Crvenoj zvezdi daleko iza sjajnog tandema nalaze se Portugalac Ugo Vijeira (28 golova, 51 utakmica), Brazilac Kadu (25/100), Nigerijac Abiola Dauda (17/38), Kolumbijac Kristijan Borha (17/54), Brazilac Evandro (16/49)...

Govorilo se ove zime o mogućem odlasku 31-godišnjeg krilnog napadača, ali do transfera nije došlo. Baš kao i leta 2019. kada je već bio napustio "Marakanu" i uputio se u Emirate, ali je dogovor propao pa se vratio u Beograd. U međuvremenu, Zvezda ga nije licencirala za Ligu šampiona. Da jeste, možda bi ukupan golgeterski učinak bio još bolji.


tagovi

El Fardu BenFK Crvena zvezdaRičmond Boaći

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara