Auto zanimljivosti

Ovako izgleda Mansoryev "kontroverzni" Ferrari 812 GTS

Ovako izgleda Mansoryev "kontroverzni" Ferrari 812 GTS
Foto: Screenshot/klix | Ovako izgleda Mansoryev "kontroverzni" Ferrari 812 GTS

Prošlog mjeseca smo vidjeli šta je Novitec uradio s Ferrarijem 812 GTS, a sada je i Mansory pokazao šta može sa ovim modelom iz Maranella.

Mansory je poznat po svojim kontroverznim projektima na tjuning sceni, a ovaj modifikovani Ferrari 812 Superfast GTS nazvan Stallion GTS nije izuzetak. Modifikacije njemačkog tjunera se definitivno neće svidjeti baš svima.

Tjuner je omogućio više snage za 812 GTS te mu je promijenio izgled, posebno naprijed, a tu su i novi pragovi koji mijenjaju izgled bočnog profila. Nazad dominira difuzor agresivnog izgleda zajedno s masivnim stražnjim spojlerom. Ove komponente imaju karbonsku završnu obradu, prenosi klix.

U unutrašnjosti se nalazi specijalno dizajnirani sporstki upravljač s aluminijskim lopaticama, a gotovo svaka površina je presvučena plavom kožom. Kontrast prave karbonski detalji na upravljaču, armaturnoj ploči i sjedištima. Mansoryjev logo je također prisutan u unutrašnjosti, a pločice na pragovima su osvijetljene.

Modifikacije nisu ograničene na unutrašnjost jer je Mansory poradio i na 6,5-itarskom V12 motoru iz kojeg je izvukao više snage. Fabrički ovaj motor razvija 789 KS, ali nakon mapiranja ECU jedinice i postavljanja sportskog izduvnog sistema snaga je povećana na 830 KS. Zahvaljujući tom Stallion GTS od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 sekundi, što je manje za 0,1 sekundu u odnosu na standardni model, a i maksimalna brzina je povećana sa 340 na 345 km/h.

Mansory je također prilagodio ovjes te pripremio lagane aluminijske felge s gumama visokih performansi i dimenzija 265/30 ZT21 naprijed te 335/25 ZR22 nazad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije