');
Najnovije vesti
Blic Vesti Društvo

Premijerka o borbi protiv korone: Trebalo bi mnogo više da pričamo o vakcinaciji, a ne o ZATVARANJU

Premijerka Ana Brnabić rekla je večeras da misli da Krrizni štab, iako borba protiv korona virusa traje već dugo, uspeva da uspešno "balansira sa merama".

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ana Brnabic Hit Tvit Foto: TV Pink / screenshot
Ana Brnabic Hit Tvit

Naglasila je da je potpuno prirodno da postoje različita mišljenja u okviru Kriznog štaba.

- Milsim da je potpuno prirodno da postoje različita mišljenja u Kriznom štabu. Normalno je da medicinski deo štaba zastupa mnogo strožije mere, a da ovaj politički i privredni deo pokušava da balansira. Nisu izražene razlike u mišljenjima, već ovo predrugo traje, na kraju smo živaca, ali i dalje mislim da dosta dobro balansiramo i mislim da je važno, to je bila i moja molba na prethodnoj sednici, da počnemo mnogo više da razgovaramo o vakcinaciji - rekla je ona.

Pročitajte još

Premijerka je rekla da u borbi protiv korone postoji velika razlika sada kada imamo vakcine, u odnosu na period kada ih nije bilo.

- Velika je razlika kako smo se borili bez vakcine protiv korona virusa, a kako se borimo danas. Hvala Bogu, Srbija ima vakcine, sa tim ne može da se pohvali mnogo država u Evropi. Važno je da se veliki broj ljudi i dalje prijavljuje. Kada pričamo o merama trebalo bi da pričamo o vakcinama - rekla je premijeka.

VIDEO: Pet mogućih posledica korona virusa