Izvor: B92

Posao stjuardesa je veoma dinamičan - neprestano su "u pokretu" i rade sa ljudima. Upravo zato, doživljavaju mnoge zanimljivosti tokom letova.

Portal BuzzFeed je odlučio da pita stjuardese šta im se sve neobično desilo na poslu, ali i kakve savete imaju za putnike. Evo njihovih odgovora.

1. "Uvek obrišite svoj poslužavnik. Nikad ih ne čistimo i ne dezinfikujemo između letova. Takođe, usisava se samo brzinski, pa ne dozvolite deci da puze po podu aviona".

2. "Gotovo na svakom avionu postoji neki kvar, koji će se otkloniti na sledećem servisu. Verovatno ste leteli avionom koji nije u potpunosti ispravan, a da to niste ni znali".

3. "Posada aviona međusobno komunicira tokom leta. Ako ste bezobrazni prema nekome od nas, svi to saznamo. Znamo gde sedite i ko ste, a svakako ćemo ostaviti i zablešku pored vašeg imena za buduće letove".

4. "Uvek odrasli imaju najgore komentare kad im kažemo da je sigurnosni pojas obavezan. Mnogo su gori od dece".

5. "Stjuardesa sam dve godine i već sam tri puta videla ljude kako tokom leta uriniraju ispred WC-a. Zato sa gađenjem gledam kad neko po avionu šeta bos, ili samo u čarapama".

6. "Ljudi misle da će im aviokompanija naplatiti štetu ako slučajno polome poslužavnik ili pokvare ručku na sedištu. Neće. Samo nam recite šta je pokvareno, da bismo zabeležili i da sledeći let ne mora da kasni zbog toga".

7. "Avionsku hranu mnogi putnici baš i ne vole, ali je svakako bolja od onoga što stjuardese dobijaju, a to je ništa. Na međunarodnim letovima piloti dobijaju hranu, ali stjuardese svoju moraju same poneti, ili će biti gladne, ponekad i po 14 sati".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.