Novih 35 slučajeva korona virusa u Boru, u Majdanpeku još jedna žrtva virusne infekcije 1Majdanpek Foto: J.B.K.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” iz Zaječara u Boru je evidentirano 35 novozaraženih, a 14 bolesnika se oporavilo od korona virusa, pa je na teritoriji grada 164 aktivna slučaja virusne infekcije.

Gradski štab za vanredne situacije saopštio je takođe da je u borskoj Opštoj bolnici na kovid odeljenjima na lečenju od 19 pacijenata pozitivno na korona virus je 17. Uvećava se i broj prvih pregleda u kovid ambulanti, juče se na prvi pregleda u kovid ambulantu “Rudar” javilo 25 osoba, obavljeno je sedam kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 29 pacijenata.

Troje novoinficiranih, jedan izlečeni, ali i jedan pacijent koji je preminuo od posledica korona virusa podaci su iz izveštaja Doma zdravlja u Majdanpeku.

Testirano je 11 osoba, obavljeno tri prva i jedan kontrolni pregled, nema novoobolelih od upale pluća. Aktivno zaraženo korona virusom je 29 osoba, a tri su zbog teže kliničke slike hospitalizovane u tercijarnim zdravstvenim ustanovama van Majdanpeka.

Od početka epidemije u majdanpečkoj opštini korona virusom zaražena je 891 osoba, do sada je izlečeno 829 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminula su 33 pacijenta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari