Gol Bruna Fernandeša u 101. sekundi (©Reuters)
Gol Bruna Fernandeša u 101. sekundi (©Reuters)

Siti grabi ka tituli, ali brzi voz u Mančesteru vozi Junajted (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.03.21. | 19:23

Kraj serije Građana od 15 uzastopnih pobeda

Kako stvari stoje, Mančester siti će ove sezone biti šampion Engleske, ali današnji poraz u gradskom derbiju dugo će proganjati Pepa Gvardiolu i njegove fudbalere.

Nije Mančester junajted pobeđivao ove sezone u derbijima, ali je uspeo u najvažnijem posle onog u mečevima sa Liverpulom - gradskom. Poput brzog voza protutnjala je Oleova ekipa Etihadom. Pobeda 2:0 obezbeđena je golovima u uvodnim minutima oba poluvremena, 2. i 50.

Izabrane vesti

Posle samo 35 sekundi sudija Entoni Tejlor pokazao je na belu tačku, a precizan bio Bruno Fernandeš. Pročitao ga je Ederson, uspeo da zakači loptu, ali ne i da spreči Portugalca da postigne svoj 16. gol ove sezone, osmi sa bele tačke. Omogućio mu je to Entoni Marsijal, koji je srećno došao do lopte posle prodora Markusa Rašforda i nespretne reakcije Rodrija. Samo 101 sekunda prošla je od početka utakmice do promene rezultata na semaforu, a već u 4. minutu moglo je da piše 0:2, kada je Žoao Kanselo komplikovao i driblao u svom kaznenom prostoru, ali je Ederson sprečio Luka Šoa da kazni poigravanje desnog beka Građana.

Na novom iskušenju Brazilac među stativama Sitijevog gola bio je u 16. minutu, kada je lukavo, iz kolena, šutirao Markus Rašford. Tek posle toga domaći igrači su se trgli i zaigrali kao što se očekuje od šampiona. Uspostavili su inicijativu, ali ne i uspeli da ozbiljno zaprete Dinu Hendersonu sve do 25. minuta kada je Zinčenko snažno šutirao, pravo golmana Junajteda. Prethodno je Žesus bio blokiran, a Gundogan neprecizan.

Najbliži pogotku domaćini su bili tri minuta po povratku sa odmora. Rodri je sa ivice kaznenog, posle odlično ostavljenje lopte Žesusa, lepo plasirao loptu, međutim, pogodila je mesto gde se spajaju prečka i stativa. Samo dva minuta kasnije usledio je novi šamar Gvardioli i njegovim fudbalerima. Zadao ga je Luk Šo, koji je kao Ferari protutnjao terenom.

Grudima je posle dodavanja golmana Hendersona dao sebi for i oslobodio se Kansela na svojoj polovini, pa fantastično istrčao i pred kaznenim prostorom Sitija kombinovao sa Rašfordom, a onda šutirao kroz noge Rodridju i pored Edersona.

Bio je to udarac od kog se Građani nisu oporavili. Mogli su do kraja da prime još neki gol, naročito u 68. minutu kada je Marsijal bio sam pred Edersonom, ali je Brazilac sprečio ubedljiviji fijasko svog tima. Mogli su i da daju jedan, ali je rezervista Fil Foden petnaestak minuta pre kraja bio sebičan i odlučio da posle povratnog dodavanja De Brujnea šutira iz okreta - pored gola - umesto da doda Rodriju koji je bio u boljoj poziciji.

Siti je ovim porazom prekinuo seriju od 15 uzastopnih pobeda, ali i dalje ima velikih 11 bodova prednosti u odnosu na današnjeg rivala, koji je prestigao Lester na drugoj poziciji.

Nemanja Matić je ulaskom u 88. minutu umesto Marsijala upisao jubilarnu 100. utakmicu u dresu Mančester junajteda.

Zanimljivo je da je Gvardiola uprkos podređenom položaju svog tima već od starta utakmice napravio samo dve izmene. Prvu u 65. minutu kada je uveo Vokera umesto Kansela, a pet minuta kasnije i Fodena umesto neubedljivog Žesusa.

PREMIJER LIGA - 27. KOLO

Subota

Barnli - Arsenal 1:1 (1:1)

/Vud 39 - Obamejan 6/

Šefild Junajted - Sautempton 0:2 (0:1)

/Vord Prauz 32 penal, Adams 49/

Aston Vila - Vulverhempton 0:0

Brajton - Lester 1:2 (1:0)

/Lalana 10 - Ihenačo 62, Amarti 88/

Nedelja

Vest Bromvič - Njukasl 0:0

Liverpul - Fulam 0:1 (0:1)

/Lemina 45/

Mančester siti - Mančester junajted 0:2 (0:1)

/Fernadeš 2 pen, Šo 50/

20.15: (1,50) Totenhem (4,10) Kristal Palas (7,00)

Ponedeljak

19.00: (1,60) Čelsi (3,80) Everton (6,00)

21.00: (2,20) Vest Hem (3,45) Lids (3,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bruno FernandešLuk Šo

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara