Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.03.2021.

15:52

Partizan deklasirao Rad, "petarda" na Banjici!

Fudbaleri Partizana nastavljaju sa pobedama u Superligi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Partizan deklasirao Rad,
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crno-beli su kao gosti u 26. kolu prosto deklasirali Rad na Banjici sa 5:0 (2:0).

Bio je to 15. trijumf u nizu ekipe iz Humske i 14. uzastopni u Superligi, čime samo pokazuju da su u sjajnoj formi.

Bili su izabranici Aleksandra Stanojevića veliki favoriti uoči ovog duela i to su i opravdali na terenu.

Posle mirnog početka u prvih desetak minuta, gostu su polako počeli da uspostavljaju ritam igre, ređaju prilike i ubrzo su i poveli preko Filipa Holendera, koji je imao tri dobre situacije u prvih 45 minuta.

Igrao se 24. minut kada je na dodavanje Takume Asana Filip Holender utrčao u kazneni prostor i udarcem sa desetak metara, po zemlji, savladao Damira Kahrimana.

Rad je najveću priliku u prvom delu imao u 33. minutu posle slobodnog udarca, Ciger je zahvatio loptu glavom, a Aleksandar Popović vrhovima prstiju sa gol linije odbio loptu u polje.

Minut kasnije, na drugoj strani, Partizan je uspeo da duplira prednost.

Lazar Marković je poslao loptu sa leve strane u srce kaznenog prostora, na pravom mestu bio je Bibras Natho koji je lagano prosledio loptu u levi donji ugao za 0:2.

Sve je bilo rešeno već na početku drugog poluvremena. Natho je u 47. minutu imao priliku, nije je iskoristio, a dva minuta kasnije već je bilo 0:3.

Ovog puta je Natho dobro prošao po desnoj strani, sa gol aut linije je vratio loptu do Lazara Markovića koji je lagano sa desetak metara savladao Kahrimana.

U razmaku od šest minuta, od 66. do 72. još dva gola za goste.

Sejduba Suma koji je nedugo pre toga ušao u igru, savladao je Kahrimana za 0:4, da bi na asistenciju Sume pogodio i Filip Stevanović za konačnih 0:5.

U finišu u 88. minutu isključen je igrač Rada Stojsavljević pošto je kao poslednji igrač odbrane povuklao sa leđa Jovića.

Sve detalje sa meča na stadionu na Banjici mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve