Gojković o Borisu Komneniću: "Ogroman gubitak za kulturu u celini"

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici, kolegama i prijateljima Borisa Komnenića.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 07.03.2021.

11:51

Gojković o Borisu Komneniću:
Foto: Printskrin/TV Prva

U telegramu navodi se da je sa velikom tugom primila vest o smrti doajena srpskog glumišta Borisa Komnenića.

Petar Božović o smrti Borisa Komnenića: "Teško mi je, zaplakaću"

"Odlazak velikog glumca ogroman je gubitak za srpsku pozorišnu i filmsku scenu, kao i kulturu u celini. Ostaće upamćen po brojnim upečatljivim ostvarenjima koja su obeležila decenije iza nas. Kao prvak drame u Narodnom pozorištu ostvario je brojne zapažene uloge na 'daskama koje život znače', ali i na filmu i televiziji", navodi se u saopštenju, koje se dalje nastavlja:

"Pamtićemo ga kroz neke od najpoznatijih televizijskih serija, kao što su 'Bolji život', 'Sinđelići', 'Sivi dom', 'Žigosani u reketu'. U ime Ministarstva kulture i informisanja i svoje lično ime upućujem iskreno saučešće".

Boris Komnenić, prvak drame Narodnog pozorista, preminuo je danas u 64. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: