KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Prvenac rukometaša Radničkog u plej-ofu

Rukometaši Radničkog zabeležili su prvu pobedu u plej-ofa fazi ARKUS lige Srbije, pošto su u svom „SBB Jezeru“ bili uspešniji od niškog Železničara – 27:25 (15:14).

Foto: SPD Radnički

Ušli su Kragujevčani sa dosta pozitivne energije u ovaj susret, odlučni u nameri da dođu do prvih bodova u plej-ofu. Izostanak kapitena Prodanovića nije sputao učenike trenera Miloša Sretenovića da pruže jednu zaista kvalitetnu partiju i prekinu niz negativnih rezultata u duelima sa niškim timom.

Nakon ne baš sjajnog početka meča (1:4), rukometaši Radničkog su se zahvaljujući golmanu Gemaljeviću, koji je imao svoje veče u „SBB Jezeru“, do kraja prvog dela susreta rezultatski vratili u igru i na pauzu otišli sa minimalnom prednošću od jednog gola – 15:14.

Na početku drugog poluvremena igralo se uglavnom gol za gol, a onda je ponovo sjajni Gemaljević sa nekoliko panterskih intevencija ohrabrio svoje saigrače iz ekipe, koji u 53. minutu dolaze do prednosti od dva gola (23:21). Uspeli su Šumadinci da sačuvaju stečeni kapital do kraja susreta za zasluženu radost nakon prvog trijumfa u plej-ofu – 27:25.

Epitet igrača utakmice poneo je golman Radničkog Janko Gemaljević sa 12 uspešnih intervencija, među kojima je i jedan odbranjeni sedmerac. Golgeterski najraspoloženiji u kragujevačkom timu bio je Miloš Baruždić sa 8 pogodaka.

Kod gostiju iz Niša prednjačio je Aleksandar Stojanović sa 6 golova, dok su Spasić i Milovanović dodali po 5.

Narednu prvenstvenu utakmicu Kragujevčani će odigrati u utorak, 16. marta, na gostovanju višestrukom prvaku Srbije, novosadskoj Vojvodini.

RADNIČKI – ŽELEZNIČAR 27:25 (15:14)

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB Jezero“.
Igrano bez prisustva publike.
Sudije: Branko Radaković, Nikola Bakmaz.
Sedmerci: Radnički 7 (6), Železničar 5 (4).
Isključenja: Radnički 12 min, Železničar 12 min.

RADNIČKI: Gemaljević (12 odbrana i sedmerac), Stošić, Barudžić 8, Mutavdžić 3, Petrović (1 odbrana), Dobrosavljević, Kasalović 2, Knežević 2, Stevanović, L. Đerić 3, Stanojev 4, Bogdanović 2, S. Đerić, Utvić 1, Vuković 2.

ŽELEZNIČAR: Matović (3 odbrane), Boj. Radivojević, Arizanović, Stanojević 1, Bor. Radivojević, Ristić, Milosavljević 2, Anđelković 2, Stošić, Spasić 5, Stojanović 6, Antić, Trkulja, Milovanović 5, Pavlović 4, Kocić (6 odbrana i sedmerac).

Igrač utakmice: Janko Gemaljević (Radnički).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!