Pulmolog: Sve veći broj pacijenata, mere Kriznog štaba nemaju efekta, moraju da traju bar 14 dana

Pulmolog Đorđe Taušan iz Vojnomedicinskog centra "Karaburma" izjavio je danas da je broj hospitalizovanih u toj ustanovi sve veći, da 80 odsto pacijenata ima tešku kliničku sliku i da mere Kriznog štaba samo za vikend nemaju efekta.
Pulmolog: Sve veći broj pacijenata, mere Kriznog štaba nemaju efekta, moraju da traju bar 14 dana
Foto: 021.rs
"Ove noći u bolnici Karaburma imali smo 22 prijema, a osam otpusta, ukupno imamo 97 pacijenata", rekao je Taušan za RTS.
 
Dodao je da se menja starosna struktura pacijenata koji su sve mlađi i precizirao da najmlađi na lečenju u toj ustanovi ima 27, a najstariji 84 godine.
 
"Ranije je većina hospitalizovanih pacijenata bila starija od 60 ili 65 godina, sada je sviše mladih i posebno su u riziku gojazni pacijenti sa hipertenzijom i dijabetesom", rekao je Taušan.
 
On je ocenio da nove mere Kriznog štaba ne donose ništa, da se broj zaraženih smanjuje prividno, i da je potrebno da mere traju najmanje 14 do 21 dan kako bi se smanjila transmisija virusa među mladima.
  • Beočinac.

    07.03.2021 14:58
    Krizni štab verovatno razmišlja da uvedu vanr stanje do 05.1.2022.
  • D

    07.03.2021 13:19
    D
    Pa zatvorite sve na mesec dana. Svakom uplatite novsc za mesec dana,račune stornirajte i stvar je rešena. Da kada bise šalili,ostavite ljude da rade,onaj ko ima sigurna primanja,penzoneri,zaposleni u JKP netreba da rade.. Ostali moraju jer bez novca nema ni hrane,lekova,života valjfa ste do sada to svatili. Hvala.
  • Milan Antonijević.

    07.03.2021 12:04
    Jasno i glasno.
    Nikakve mere neće pomoći.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.