Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (nedelja, 7. mart): Čekaju nas derbiji Mančestera i Madrida, večiti žele da nastave seriju

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.03.21. | 06:34

Pročitajte šta nas od sportskih događaja očekuje danas

LIVERPUL – FULAM, 15.00

Izabrane vesti

/Fudbal, Premijer Liga/

Nanizao je Liverpul pet premijerligaških poraza na Enfildu, pao na sedmo mesto, trenutno mu je zadatak da napadne poziciju koja vodi u Ligu šampiona. Crvenima možda ne ide trenutno, ali su u poslednja tri međusobna meča sa Fulamom kod kuće uvek slavili. I to bez primljenog gola (4:0, 4:0, 2:0). Ipak, ekipa Skota Parkera se popravila, van Krejven kotedža je u seriji od osam mečeva bez poraza.

MANČESTER SITI – MANČESTER JUNAJTED, 17.30

/Fudbal, Premijer Liga/

Posle remija Crvenih đavola sa Čelsijem i Kristal Palasom razlika između dve prvopplasirane ekipe na tabeli Premijer lige čak 14 bodova. Pitanje prvaka je maltene rešeno, zahvaljujući čudesnoj seriji sastava Pepa Gvardiole od 15 pobeda zaredom. U prvom delu sezone nije bilo golova, dok je na Old Trafordu, samo u Liga kupu, Siti slavio 2:0. Na svom terenu Siti ima tek jedan trijumfu iz pšrethodnih šest derbija sa Junajtedom.

ATLETIKO – REAL, 16.15

/Fudbal, Španija 1/

Derbi Madrida potencijalno rešava pitanje titule. Atletiko ima pet bodova više i meč manje, te ako savlada gradskog rivala izašao bi na autoput koji vodi ka šampionskom peharu. Mada, Čolov tim u poslednje vreme ne igra dobro, poražen je u La Ligi od Levantea, u Ligi šampiona od Čelsija, prethodno nije dobio Levante ni u gostima... Real je, pak, posle pet vezanih pobeda pre šest dana odigrao samo 1:1 sa Sosijedadom, međutim, s obzirom na kadrovsku situaciju dobro se srži.

VERONA – MILAN, 15.00

/Fudbal, Italija 1/

Ozbiljan fudbal igra tim Ivana Jurića. Pre sedam dana je ukočio Juventusa, potom pregazio Benevento na strani, u seriji je od četiri meča bez poraza, a kod kuće ga u 2021. niko nije savladao. Milan je šest koraka iza Intera, od minulih šest susreta dobio je tek jedan (Romu u gostima), a četiri od prethodnih šet mečeva na strani Rosonera ušla su u GG3+.

NAPOLI – BOLONJA, 20.45

/Fudbal, Italija 1/

Napoli je u tokom sedmice u Ređo Emiliji, gubio, pa preokrenuo, da bi u nadoknadi meča sa Sasuolom ostao bez pobede. Opet, kod kuće je siguran: dobio je sedam od osam protivnika, samo mu se provukla Atalanta u Kupu Italije. Gatuzov tim primio je samo jedan gol na minulih pet mečeva na stadionu „Dijego Armando Maradona“, dok je Mihajlovićeva Bolonja niz od osam mečeva bez poraza prekinula u sredu veče na Sardiniji (0:1).

 KELN – VERDER, 15.30

/Fudbal, Nemačka 1/

Kel praktično nema pravo na grešku, pošto je bodovno poravnat sa Majcom, koji se nalazi u zoni plej-auta. Domaćin je u seriji od tri poraza. Sa druge strane Verder ima samo jedan poraz na prethodna četiri meča. Na četiri od poslednjih pet međusobnih utakmica ova dva tima došlo je 0-2 gola.

SPARTAK MOSKVA – KRASNODAR, 17.00

/Fudbal, Rusija 1/

Spartak je očajno počeo drugi deo sezone. Posle poraza u Kupu od Dinama, identičan poraz (0:2) doživeli su od Rubina iz Kazanja. Situacija nije bolja ni u Krasnodaru. Gosti su bez pobede na četiri meča. Ispali su iz Kupa, i Liga Evrope posle dvostrukog poraza od Dinama. Spartak je u prvom delu sezone lagano slavio u Krasnodaru (3:1).

AJAKS – GRONINGEN, 12.15

/Fudbal, Holandija 1/

Ajaks je remijem protiv PSV u prošlom kolu napravio ogroman korak ka osvajanju nove titule. Međutim, čeka ih vrlo tvrd rival. Na prethodnih pet mečeva Groningena došlo je 0-2 gola. Sa druge strane u istom periodu na duelima Ajaksa samo jednom nije došlo gg. Prethodni poraz Ajaks je doživeo još 9. decembra protiv Atalante.

RAD – PARTIZAN, 17.05

/Fudbal, Srbija 1/

Partizan je vezao 14 pobeda u svim takmičenja. Crno-beli u prethodna četiri meča imaju impozantnu gol razliku – 10:0. Rad je pobedom u Kruševcu ponovo stekao ozbiljne šanse u borbi za opstanak. Na poslednjih pet susreta Rada došlo je 0-2 gola. Partizan je dobio deset prethodnih utakmica sa Građevinarima.

CRVENA ZVEZDA – ČUKARIČKI, 19.15

/Fudbal, Srbija 1/

Posle ispadanja od Milana, Crvena zvezda je vezala dve pobede uz 4+. Pali su Proleter i TSC. Čukarički igra odlično ove takmičarske godine i trenutno je treći. Brđani stižu na Marakanu posle četiri pobede u nizu. Na svim tim mečevima došlo je 2-3 gola.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara