Foto: Reuters
Foto: Reuters

Aleksandar Rakić slavio jednoglasnom odlukom sudija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.03.21. | 05:44

Srpski borac bolji od Tijaga Santosa

Veliko veče za srpske borce na UFC sceni. Posle debitantskog trijumfa Uroša Medića, uspešan je bio i Aleksandar Rakić. Mada, nije bio furiozan kao sunarodnik, pošto je do trijumfa nad Tijagom Santosom stigao tek nakon sudijske odluke. Doduše, ona je bila jednoglasna, te su našem borcu pripale sve tri runde.

Slobodno se može reći da je meč srpskog i brazilskog MMA borca u Las Vegasu razočarao. Pravi spektakl, sa velikim šansama za nokaut, očekivao se od dvojice žestokih "udarača" u oktagonu. Međutim, s obzirom na ulog, i jedan i drugi su bili previše obazrivi, zbog čega je prave akcije izostalo.

Izabrane vesti

Od samog starta je moglo da se zaključi da će dvojica boraca igrati na kartu čekanja protivničke greške, bez zaletanja i bespotrebne agresivnosti. Ipak, Rakić je bio nešto direktniji, kombinovao je boksersku tehniku sa udarcima nogama, kojima je pokušavao da ošteti Santosova kolena, sa kojima je Brazilac ranije imao problema, što srpski borac nije krio ni u izjavama posle meča.

Presudni momenat dogodio se sredinom druge runde, kada je Rakić izveo najbolji udarac u borbi, koji mu je najverovatnije doneo presudne bodove potrebne za pobedu. Međutim, nije mogao da bude potpuno siguran sve dok sudije nisu iznele rezultate – jedan sudija dodelio je sve tri runde srpskom borcu, dok su preostala dvojica po dve – 29:28, 29:28, 30:27, ukupnim rezultatom.

Kod Santosa je nakon proglašenja pobednika bilo vidljivo nezadovoljstvo zbog odluke sudija. Kako i ne bi, bio je ovo njegov treći uzastopni poraz.



tagovi

Aleksandar RakićmmaUFC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara