Episkop Atanasije sahranjen u manastiru Tvrdoš

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije sahranjen je u paraklisu Vaskrsenja Gospodnjeg u groblju manastira Tvrdoš.
Episkop Atanasije sahranjen u manastiru Tvrdoš
Foto: 021.rs (ilustracija)
Prethodno je ispred Sabornog hrama u Trebinju služena liturgija i opelo, a potom je ulicama Trebinja ka manastiru Tvrdoš krenula pogrebna povorka sa zemnim ostacima blaženopočivšeg vladike Atanasija.
 
U povorci su, između ostalih, bili predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, ministri u vladama Republike Srpske i Crne Gore, te mnogobrojno sveštenstvo i veliki broj vernika.
 
Kovčeg sa telom vladike Atanasija pratili su episkopi Srpske pravoslavne crkve.
 
Episkop Atanasije preminuo je u četvrtak, 4. marta u Trebinju. Lečen je u bolnici od koronavirusa od 17. februara.
  • Верник

    06.03.2021 19:21
    Вјечнаја памјат и Царство Небеско!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.