Nova vest
Fudbal

Subota, 06.03.2021.

13:10

Lev molio igrača Bajerna da odbije da igra za Englesku

Džamal Musijala je nedavno potpisao prvi profesionalni ugovor sa Bajernom i od njega se tek očekuje velika dele na terenu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Lev molio igrača Bajerna da odbije da igra za Englesku
Foto: EPA-EFE/Alexander Hassenstein

Misijala, koji ima 18 godina, bio je već viđen da će igrati za reprezentaciju Engleske, pošto je nastupao za selekcije Gordog Albiona do 17 i 21 godine, ali sve se okrenulo.

List "Tajms" prenosi da najveće zasluge za to što se mladić predomislio i izabrao da igra za Nemačku, ima selektor "pancera" Joakim Lev.

Mesecima unazad je trajala borba dva Saveza oko Musijale i Nemci su u novembru prošle godine već digli ruke.

"Musijala nam je već dao signal da vidi svoju budućnost u nacionalnom timu Engleske. Mi smo se uveliko bili pomirili sa tom odlukom", rekao je šef mlađih selekcija Nemačke, Meikl Šenvajc.

I onda - preokret. Joakim Lev je otišao na kućni prag fudbalera u Minhenu, pokucao, porazgovarao sa njim i ubedio ga da se predomisli.

Uskoro je usledio i potpis ugovora sa Bajernom, a Englezi su ostali zatečeni razvojem situacije.

Šta mu je Lev obećao, ostaje tajna, ali mnogi veruju da će ovog momka gledati u timu "pancera" već na predstojećem prvenstvu kontinenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve